SportAm’s NBA Fantasy Factory

Door

De vrijdag zaterdag-rubriek, geheel in het teken van de wondere wereld van fantasy basketball. Elke week verschillende inzichten over mogelijke manieren om je team te verbeteren. De titel van deze rubriek is opgedragen aan het team waarmee ik mijn eerste Fantasy titel won, The Highlight Factory, na een tactische ingreep halverwege het seizoen. Tips of opmerkingen, reageer op Twitter.

ffactory600In de tweede helft van het seizoen zie je vaak bij wat mindere teams dat de verdeling van de minuten veranderd. Als het halen van de play-offs langzaam uit zicht verdwijnt, is de ontwikkeling van talenten vaak een grotere prioriteit en hoe groeien spelers beter dan door wedstrijden te spelen! De volgende spelers maken momenteel het beste van hun minuten en groeien in waarde voor hun team en in fantasy.

Bradley Beal (98% owned)Indiana Pacers v Washington Wizards

De wederopstanding van de Washington Wizards is een van de leukere verhalen in de NBA op dit moment. De ploeg is sinds de terugkeer van John Wall een winnende ploeg geworden. Het is echter te makkelijk om alleen de point guard credits te geven. Sterker nog, ik geloof dat het recente spel van Beal net zo belangrijk is. De jongeman speelt echt heel goed basketbal en dat is ook af te lezen in de statistieken. Over de laatste maand scoort Beal gemiddeld 17,5 pnt, 1.8 3pm, 1.3 stl en 0,8 blk. Daarnaast lijkt Beal een steeds betere rebounder te worden met vaak meer dan zes stuks in de laatste wedstrijden. De rookie behaalt daarnaast ook nog eens uitstekende percentage. Beal is een top 50 fantasy speler de rest van het seizoen en als hij nog beschikbaar is in je league moet je nu handelen!

Derrick Williams (62.1%)

Kijk eens wie daar langzaam uit zijn schulp komt! Derrick Williams, dames en heren. De man die twee zomers geleden nog getipt werd als eerste pick in de draft boven Kyrie Irving! De overgang van college naar de NBA is duidelijk een moeilijke voor Williams, maar de afgelopen weken vervangt hij de geblesseerde Kevin Love heel goed en er is goede hoop dat iemand met zijn potentie die lijn door kan zetten. In zijn laatste drie wedstrijden pakte hij gemiddeld meer dan tien rebounds, scoorde hij bijna twintig punten en was elk duel goed voor een block. De power forward zal naar verwachting veel speelminuten blijven krijgen nu een play-off plekje ver weg is voor de Minnesota Timberwolves.

Sacramento Kings v New Orleans HornetsMarcus Thornton (55,7%)

Lil’ Buckets is back! Thornton explodeerde deze week tegen de Miami Heat in een spectaculair duel, dat de Sacramento Kings uiteindelijk verloren na tweemaal overtime. Thornton, die dit jaar genoegen moet nemen met een plek op de bank, scoorde 36 punten en liet weer eens zien een van de makkelijkst scorende shooting guards in de league te zijn. Als Thornton weer de speelminuten krijgt die hij vorig jaar kreeg, is hij meteen van waarde voor elk fantasy team. Het lijkt erop dat dat gaat gebeuren en dan mag je 2+ 3pm, 1,5 steal, 17 punten en een uitstekend vrijeworppercentage verwachten.

Tobias Harris (15.2%)

De nieuwe omgeving bSacramento Kings v Orlando Magicevalt small forward Tobias Harris, die deel uitmaakte van de trade die J.J. Redick naar de Milwaukee Bucks stuurde. Harris heeft uitzicht op voldoende speelminuten nu Hedo Turkoglu geschorst is en is binnen een week tijd  van een speler met veel DNP’s naar een speler met fantasywaarde gegaan In zijn eerste drie potjes bij de Orlando Magic behaalt de sophmore gemiddeldes van 17 pnt, 1.3 blk, 1 stl, 0.7 3pm. Dat puntenaantal zal hij waarschijnlijk niet vol kunnen houden, want hij schiet momenteel ruim 60% van zijn schoten raak. De fantasy goodies daarentegen zijn zeer waardevol en in wat diepere leagues is Harris zeker een gokje waard. Hetzelfde verhaal geldt ook voor de rookie Moe Harkless (12.5%)

Lance Stephenson (2,5%)

Stephenson is een jongen uit de straten van Brooklyn en dat zie je aan zijn manier van spelen. Deze week leverde hij een prachtige assist uit spinmove en gisteren liet hij tegen de Chicago Bulls zien ook lekker te kunnen dunken. Aan de andere kant is Lance er als eerste bij in opstootjes, zoals eerder deze week tegen de Golden State Warriors. Stephenson speelt met zijn hart en lijkt steeds belangrijker te worden voor de Indiana Pacers. Hij kan ook voor jou van waarde zijn met zijn steals. De 22-jarige guard  pakt er de laatste weken zo’n twee per wedstrijd, wat erg goed is. Hij heeft daarnaast wat waarde met driepunters en assists. Een beter alternatief is eerlijk gezegd  Trevor Ariza (12,9%), van de Wizards,  maar Lance verdiend even een shout-out voor zijn goede spel van de laatste tijd.

Andre Drummond (6,5%)

Drummond is sinds begin vorige maand geblesseerd en daarmee een beetje uit beeld geraakt. Maar wanneer de jonge center over een ongeveer een week terugkomt verwacht ik grote stijging in zijn speelminuten. Voor mij is Drummond de grote favoriet om nog helemaal door te breken dit seizoen. De Detroit Pistons hebben misschien wel het meest getalenteerde frontcourt in de NBA met Greg Monroe en Drummond.

Ook leuk om te lezen