SportAmerika’s Eindejaars Top 10 (Lennart Beishuizen – 2)

Door

 

Bij wijze van jaarafsluiting laten we alle medewerkers van SportAmerika.nl even terugblikken op het afgelopen (Amerikaanse) sportjaar, middels hun persoonlijke top 10 van sportieve hoogte- en/of dieptepunten dan wel hun opvallendste momenten. Hierbij aflevering 2, die van LENNART BEISHUIZEN.
Iedereen een goede jaarwisseling gewenst en een gezond en sportief 2012!

10. JORGE POSADA, NYY, WERKWEIGERAAR
Op 14 mei nam het ego van de longtime catcher het over de realiteit. Posada, die amper zijn eigen gewicht sloeg weigerde op 14 mei als negende te slaan tegen de Boston Red Sox. Een zeldzame scheur in de saaie ploeg die de Yankees heet. Hoe durf je niet voor de grootste franchise ter wereld te willen spelen in ‘s werelds grootste rivalry? Foei Jorge (of Georgie, zoals ex-teamgenoot David Cone hem noemt)! Dit jaar ‘verdiende’ hij 13.1 miljoen dollar.

9. ENTER SANDMAN
Even een dikke buiging voor Mariano Rivera. 1, 2, 3 *diepe buiging maakt*. Het levende bewijs dat één pitch je een carrière kan opleveren. De ‘cutter’ van Mo zorgde er dit seizoen voor dat hij zijn 600e save kon bijschrijven. ‘Saves’ is niet een stat waar ik om geef, maar een groot sportman wel. De beste reliever ooit. Career ERA van 2.21, WHIP van 1.00 en 1.111 K’s. Inmiddels 42, maar zo fit als een jong veulen. Zelden iemand gezien die zo goed voor zichzelf zorgt. Clarence Seedorf is de enige andere die bij mij opkomt.

8. MASSIVE COLLAPSE
Nee, niet de Boston Red Sox. Ook niet de Atlanta Braves. Tropicana Field, bekend als de slechtste ballpark in de MLB, stort half in elkaar nadat een bal een lamp raakt. Een dag hiervoor bezocht ik dit stadion. Met veel plezier overigens. En met het stadion nog geheel in tact. En John Lackey won een wedstrijd. It was a good day.

7. BIJLTJESDAG
28 september 2010. De dag waarop de play-off hoop van de Boston Red Sox en Atlanta Braves teniet werd gedaan. De Tampa Bay Rays gingen oktober in en verloren in de ALDS van de Texas Rangers. Op de St. Louis Cardinals kom ik terug!

6. GAME OF THE YEAR
Ongetwijfeld Game 6 van de World Series. Geheel volgens de traditie was deze wedstrijd veel interessanter dan Game 7 (zie de 1975 World Series met de legendarische Walk-off homerun van Carlton Fisk tegen de left field foul pole in Fenway Park tegen de Cincinnati Reds, Billy Buckners’ fout tegen de New York Mets in 1986 en Kirby Pucketts walk off in extra’s voor de Minnesota Twins tegen de Atlanta Braves, die voor Game 7 en uiteindelijk World Series winst zorgde in 1991). De Texas Rangers stonden met 3-2 voor in de series en waren in de negende en de tiende ‘one strike away’ van eeuwige roem. In de negende inning was het een triple van David Freese die er voor zorgde dat de wedstrijd naar extra innings ging. Lance Berkman poetste in de tiende inning met een single een nieuwe achterstand weg. In de elfde inning was het Freese die met zijn walk-off homerun de held van de avond werd.

5. ALS VERLANDER, GEEN ANDER
Niet alleen won Justin Verlander de Cy Young Award in de American League, hij ging er ook nog eens vandoor met de MVP prijs. Daarmee volgt hij Roger Clemens op die dat als startende werper in 1986 voor het laatst deed en Dennis Eckersley, die dat in 1992 als laatste pitcher (closer) deed.. De pitcher van de Detroit Tigers was veruit de beste werper en dè reden dat de Tigers de play-offs haalden. Oja, hij gooide ook nog een no-hittertje tegen de Toronto Blue Jays.

4. PUJOLS GOES TO DISNEYWORLD

De Los Angeles Angels hebben zich verzekerd van de diensten van Albert Pujols en C.J. Wilson, in de World Series nog opponenten van elkaar. Met ook nog een nieuw contract met FOX in de achterzak lijken de Angels een mainstay te zijn voor de komende jaren.

3. WORLD CHAMPIONS
De Nederlandse Honkbalploeg. No comment :-).

2. BEST OF THE REST
St. Louis Cardinals. Tegen alle verwachtingen in wonnen de Cardinals niet alleen van de topfavoriet Philadelphia Phillies in de NLDS. Niet alleen ook nog van de Milwaukee Brewers met Prince Fielder en Ryan Braun on testosteron in de NLCS. Nee, ook de Texas Rangers gingen er met enig kunst en vliegwerk aan in de World Series.

1. FOREVER MISSED
Greg Halman, 26-08-1987 – 21-11-2011

 

1 Reactie

Ook leuk om te lezen