SportAmerika Top 30 Free Agents in MLB: 5-1

Door

Division Series - Detroit Tigers v Baltimore Orioles - Game One

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. Vandaag: 1-5.

5. Nelson Cruz – OF/DH – Prediction: Baltimore Orioles
Spraken we vorig jaar nog schande van zijn betrokkenheid bij de PED’s affaire. Zo vol lof wordt er nu over hem gesproken. Na zijn schorsing en het niet accepteren van het qualifying offer van zijn toenmalige club de Texas Rangers duurde het lang voor hij een eenjarige contract tekende bij de Baltimore Orioles ter waarde van acht miljoen dollar. Zes miljoen minder dan hij had kunnen verdienen in Texas. En met veel vraagtekens. De belangrijkste: gaat hij zonder PED’s net zo goed spelen als met? Het pakte wonderbaarlijk goed uit voor de outfielder/aangewezen slagman. Gekroond worden tot de homerun king van MLB met 40 homeruns was een geweldige prestatie. Neem daarbij een persoonlijk record van 108 RBI’s tegen een .271 slaggemiddelde en je hebt in de 34-jarige OF/DH een middle of the order bat van jewelste. De Orioles zullen hem graag behouden, ook gezien de slechte prestaties en schorsing van Chris Davis en de verwachte upgrades bij de concurrentie in de AL East.

4. James Shields – SP- Prediction: Boston Red Sox
Big Game James deed precies de afgelopen jaren in Kansas City wat er van hem werd gevraagd. Innings gooien en de ace van de pitching staff zijn. Met als ultieme beloning het bereiken van de World Series. Helaas viel Shields tegen op het grootste podium. Dat zal de Boston Red Sox (en andere gegadigden) niet afschrikken. Zijn carrière gemiddelde van twaalf overwinningen lijkt mager. Niet als we in ogenschouw nemen dat hij voor ‘kleine’ teams als Tampa Bay en Kansas City heeft gespeeld. Bepaald geen aanvallende power houses. De duurzame pitcher gooit minimaal 210 innings en niets staat een herhaling van 2011, zijn topjaar met elf complete games en vier shutouts in de weg. Daar zullen de BoSox op hopen.

3. Hanley Ramirez – SS – Prediction: Los Angeles Dodgers
Een geweldig talent in het slagperk getuige zijn .284/.369/.817 in 2014 met dertien homeruns en 71 RBI’s in 128 wedstrijden. Zijn verdedigende kwaliteiten staan nog wel eens ter discussie. Net als de vraag of hij en SS, 3B is of toch eigenlijk omgeturnd moet worden tot een outfielder. Genoeg vraagstukken rondom de vaak geblesseerde speler. Hij heeft al een qualifing offer op zak van Andrew Friedman, de nieuwe president of baseball operations van de Dodgers. Niet dat hij deze zal accepteren. Geen enkele speler heeft de afgelopen jaren zo’n aanbieding geaccepteerd overigens. De 30-jarige speler uit de Dominicaanse Republiek zal een meerjarig contract nastreven en waarschijnlijk ook krijgen van de Dodgers waarna deze gaan bekijken welke positie voor hen de meeste logische is om Ramirez op te stellen.

2. Jon Lester – SP – Prediction: Chicago Cubs
Voor Jon Lester zijn er eigenlijk drie ploegen die strijden om zijn geweldige linker arm. Seattle, Boston en Chicago. Seattle vanwege zijn roots, hij is geboren in Tacoma, WA. Boston, dat moge duidelijk zijn, helemaal gezien zijn uitspraken dat hij ‘no hard feelings’ had na de trade en dat een nieuw contract bij de Red Sox tekenen iets was dat hij zou overwegen. De koploper om zijn gunsten te winnen lijkt echter Chicago. Daar zitten ene Theo Epstein en ene Joe Maddon, al is de eerste belangrijker. De band tussen de GM en de pitcher is welbekend en met het talent dat Lester meeneemt – zestien wins, 220 strikeouts, 2.46 ERA in 2014 – hebben de Cubbies hun ace voor de komende jaren gevonden. Een 30 jarige startende werper met het CV van Lester komt niet snel op de markt. Teams zullen dus met vele miljoenen dollars en minstens zeven jaar op de proppen moeten komen willen ze hem inlijven.

1. Max Scherzer – SP – Prediction: New York Yankees
Als er ergens diepe buidels zijn in de MLB waar ogenschijnlijk geen bodem te vinden is, dan zijn het wel de buidels van de Yankees. Aangezien de Yankees op alle vlakken tekort kwamen in 2014 zullen zij zich ook deze winter weer willen versterken. Met name voor hun rotatie zullen ze een big fish willen binnen halen. De grootste is Max Scherzer. De AL Cy Young winnaar in 2013 was dit jaar goed voor achttien wins, een persoonlijk record 252 SO’s en 220 1/3 innings tegen een ERA van 3.15. Scherzer ging vorig jaar niet in op een meerjarige aanbieding voor $144 miljoen dollar van de Tigers en dat lijkt een goede zet geweest. De 30-jarige power pitcher zal door vele ploegen gefêteerd worden waarna de mighty dollars van de Steinbrenners uiteindelijk de doorslag zullen geven.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen