SportAmerika Top 30 Free Agents in MLB: 10-6

Door

Division Series - Baltimore Orioles v Detroit Tigers - Game Three

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. Vandaag: 10 tot en met 6.

6. Victor Martinez (35) – DH – Prediction: Detroit Tigers
Aangewezen slagman Victor Martinez was vorig seizoen één van de beste spelers in de Major League. Met 32 homeruns, 103 binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .335 noteerde hij fantastische cijfers. De Tigers zullen er dus alles aan doen om hem te behouden. Toch zijn er ook andere clubs geïnteresseerd in zijn diensten.

Martinez werd deze week verkozen tot één van de finalisten in de strijd om de Most Valuable Player Award. Daarnaast won hij een Silver Slugger Award. Volgens Jon Heyman van CBS Sports zijn er drie clubs in de race: de Chicago White Sox, de Los Angeles Angels en de Detroit Tigers. Volgens hem zoekt Martinez een drie- of vierjarige aanbieding. Gezien zijn leeftijd is dit een risico.

Clubs als de Boston Red Sox en New York Yankees zullen gezien zijn positie, DH, niet snel een aanbieding doen. Zij hebben met spelers als David Ortiz, Mark Teixeira en Alex Rodriguez al genoeg mensen voor die plek.

7. Pablo Sandoval (28) – 3B – Prediction: Boston Red Sox
Derde honkman Pablo Sandoval won dit jaar zijn derde World Series-ring met de San Francisco Giants in de laatste vijf jaar. Dit seizoen speelde hij opnieuw erg sterk. In de gehele play-offs noteerde hij een MLB-record met 26 honkslagen. Daarnaast was hij goed voor vijf RBI en een slaggemiddelde van .366. Ook tijdens het reguliere seizoen speelde hij aardig met zestien homeruns en 73 binnengeslagen punten.

De afgelopen dagen is wel duidelijk geworden dat de Boston Red Sox erg in hem zijn geïnteresseerd. Een gesprek gaat dan ook snel plaatsvinden. De Red Sox hebben linkshandige slagmannen nodig en Sandoval kan zowel links als rechts slaan. De derde honkman zou op zoek zijn naar een vijf- of zesjarige aanbieding ter waarde van rond de honderd (!) miljoen dollar.

8. Melky Cabrera (30) – LF – Prediction: Seattle Mariners
Melky Cabrera speelde één van zijn beste seizoenen uit zijn carrière. De outfielder sloeg zestien homeruns, 73 binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .301. Een blessure zorgde er echter voor dat zijn seizoen ten einde kwam. Cabrera brak in een wedstrijd tegen de Boston Red Sox zijn pink.

De Toronto Blue Jays hebben hem inmiddels een qualifying offer gedaan, maar het lijkt erop dat Cabrera deze niet gaat accepteren. Melky zoekt waarschijnlijk een aanbieding voor meerdere jaren. De Seattle Mariners worden genoemd als mogelijke bestemming voor de outfielder.

9. Russell Martin (31) – C – Prediction: Chicago Cubs
Catcher Russell Martin kende een goed seizoen bij de Pittsburgh Pirates. In maar 111 wedstrijden noteerde hij elf homeruns, 67 RBI en een slaggemiddelde van .290. Veel teams willen dan ook de catcher in huis halen. De Chicago Cubs hebben zich volgens meerdere Amerikaanse bronnen al bij hem gemeld.

Daarnaast willen ook de Los Angeles Dodgers en Toronto Blue Jays graag een gesprek voeren met hem. Tot slot zouden de Pirates hun man achter de thuisplaat graag willen houden. De Cubs lijken de beste papieren te hebben. Na het aantrekken van coach Joe Maddon zijn zij bezig met het maken van een team voor de play-offs. Volgens verschillende media zoekt de catcher een deal die te vergelijken is met die van Brian McCann van de Yankees. Hij tekende afgelopen seizoen een vijfjarig contract ter waarde van 75 miljoen dollar.

10. David Robertson (29) – RP – Prediction: New York Yankees
David Robertson was afgelopen seizoen één van de beste closers in de American League met een ERA van 3.08, 39 saves en 96 keer drie slag. Alleen Fernando Rodney (Seattle Mariners) en Greg Holland (Kansas City Royals) hadden meer saves. Ondanks het dramatische seizoen van de New York Yankees was Robertson één van de lichtpuntjes.

De Yankees hebben inmiddels hun closer een qualifying offer gedaan van 15,3 miljoen dollar (Saillaint detail: De 15,3 miljoen is meer dan wat Mariano Rivera, de beste closer in de geschiedenis, kreeg aan het eind van zijn carrière). Mocht Robertson de aanbieding accepteren dan wordt hij de beste betaalde closer in de Major League.

De vraag is alleen wil Robertson een jaar flink cashen of gaat hij liever op zoek naar een langdurig contract bij een andere club? Volgens Mark Feinsand van Daily News zijn er zes clubs geïnteresseerd in zijn diensten. Volgens hem gaat het om clubs als de Boston Red Sox, Detroit Tigers en Chicago Cubs. Vooral de Tigers lijken op zoek naar een nieuwe closer. Joe Nathan speelde vorig seizoen dramatisch met een ERA van 4.81.

Mocht Robertson niet ingaan op de aanbieding dan zullen de Yankees waarschijnlijk hun setup man Dellin Betances aanwijzen als nieuwe closer. Betances speelde vorig seizoen zeventig wedstrijden waarin hij een ERA van 1.40 noteerde. Daarnaast gooide hij 135 strikeouts.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen