SportAm Top 50 free agents in MLB: 50-46

Door

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 50 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. 

50.            Carl Pavano (37) – SP – voorspelling: Minnesota Twins

De rechtshandige werper zag zijn seizoen bij de Twins vroegtijdig eindigen vanwege een blessure. Dat hebben we bij Pavano vaker gezien. In zijn jaren bij de New York Yankees bevond hij zich regelmatig op de ‘disabled list’. Pavano is een pitcher die je veel innings geeft, mits fit, en dat is ook precies de reden waarom hij al ruim twee jaar op de heuvel staat in Minnesota.

49.            Raul Ibanez (41) – DH – voorspelling: New York Yankees

Ibanez werd afgelopen seizoen voor een schijntje (1.1 miljoen dollar) opgepikt door de Yankees. Hij zou de DH plek delen met Andruw Jones, maar toen de Nederlander steeds minder ging presteren, kon Ibanez rekenen op meer speeltijd. Tegen het einde van het seizoen en in de play-offs werd hij zelfs de grote man in de line-up. Waar anderen opzichtig faalden, was hij de enige die in the clutch doorkwam met belangrijke honkslagen. De Yankees zien Ibanez graag terugkeren, zo lang hij niet te duur is.

48.            Randy Choate (37) – RP – voorspelling: Los Angeles Dodgers

Choate is het prototype van een linkshandige specialist. In tachtig wedstrijden voor de Miami Marlins en de Los Angeles Dodgers gooide hij slechts 38 2/3 innings. Dat betekent dat hij alleen wordt ingezet om één of twee linkshandige slagmannen van de tegenstander uit te schakelen. Voor de Dodgers kende Choate een redelijk tweede helft van het seizoen. De kans is dan ook groot dat de organisatie in hem een vaste LOOGY (Lefty One Out Guy) zien voor 2013.

47.            Brett Myers (32) – RP – voorspelling: Chicago White Sox

Myers is een starter, maar kan ook als reliever uit de voeten. Voor de Houston Astros pakte hij afgelopen seizoen negentien saves voordat hij verhandeld werd aan de Chicago White Sox. In zijn loopbaan sprokkelde hij als 97 wins en 40 saves bij elkaar. Meyers staat open voor beide rollen en liet aan het eind van het seizoen een goede indruk achter. De kans bestaat ook dat de Astros opnieuw interesse tonen. Zij maken in 2013 de overstap naar de American League en kunnen daarbij nog wel wat pitching gebruiken.

46.            Lance Berkman (36) – DH – voorspelling: Houston Astros

Al een aantal jaar heb je het idee dat de loopbaan van Berkman op zijn eind loopt. Hij is een stuk minder behendig dan in zijn hoogtijdagen, maar in 2011 kende hij juist een uitstekend seizoen voor de St. Louis Cardinals dat bekroond werd met het winnen van de World Series. Hij kreeg afgelopen seizoen nog een kans, maar raakte vroeg in het jaar geblesseerd. De consensus is dat ‘Fat Elvis’ besluit te stoppen of verder speelt als DH. In het laatste geval past hij perfect bij de Astros die in de AL met een aangewezen slagman moeten spelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen