SportAm Top 50 free agents in MLB: 20-16

Door

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 50 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen.

20.            A.J. Pierzynski (36) – C – Prediction: Chicago White Sox

Voor een 35-jarige catcher had Pierzynski afgelopen seizoen wel een erg opvallende spike in zijn prestaties. Hij sloeg exact evenveel hits als het jaar ervoor, maar van die hits vlogen er in plaats van acht nu 27 (career high) over de hekken. Er waren zelfs geruchten dat hij doping gebruikt zo hebben. Dat is echter nooit bewezen en Pierzynski speelde zichzelf in de kijker voor een nieuw contract. Toch zullen niet veel teams geloven dat hij deze cijfers voor een tweede seizoen kan herhalen. Dat is te veel gevraagd van een inmiddels 36-jarige catcher. De White Sox, het team waar de veteraan nu al acht seizoenen speelt, zien hem graag terugkeren.

19.            Mariano Rivera (43) – RP – Prediction: New York Yankees

Het verhaal is bekend. De beste closer aller tijden raakte vroeg in het seizoen zwaar geblesseerd terwijl hij tijdens batting practice in het outfield ballen stond te vangen. Hij verdraaide zijn knie en scheurde daarbij zijn kruisband af. Inmiddels heeft hij al weer van een heuvel gegooid en maakte hij kenbaar dat hij ook in 2013 nog voor de Yankees wil gooien. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat hij een nieuw contract tekent. Enige struikelblok: In 2014 willen de Yankees naar een begroting van onder de 176 miljoen dollar. Daarom zijn ze nu al bezig de salarissen omlaag te brengen.

18.            Mike Napoli (31) – C / 1B – Prediction: Seattle Mariners

Napoli is een echte power hitter, wiens statistieken dit jaar niet super waren. Voor een catcher is 24 homeruns echter nog een erg mooi resultaat en dat is wat teams, die op zoek zijn naar power hitters, vooral zullen zien. Alleen is Napoli geen full-time catcher. Hij speelde een groot aantal wedstrijden als eerste honkman en DH. Bij de Mariners zijn ze op zoek naar power numbers en die proberen ze op twee manieren binnen te krijgen. De hekken van Safeco Field worden naar binnen getrokken en ze willen sterke free agents aantrekken. Napoli zou idealiter zijn tijd achter de plaat en als DH delen met de talentvolle Jesus Montero.

17.            David Ortiz (38) – DH – Boston Red Sox

‘Big Papi’ tekende vorige week al een nieuw tweejarig contract ter waarde van 26 miljoen dollar. Logisch eigenlijk ook, want zou je Ortiz nog in een ander tenue voor kunnen stellen dan dat van de Red Sox? De aangewezen slagman kende opnieuw een degelijk seizoen met een slaggemiddelde van .316, 26 homeruns en 60 binnen geslagen punten. Het is voor Boston te hopen dat hij fit blijft en deze productie kan blijven opbrengen, anders zou het wel eens een duur contract kunnen worden.

16.            Marco Scutaro (37) – 2B – Prediction: San Francico Giants

Scutaro kwam midden in het seizoen via een trade over van de Rockies en bloeide in San Francisco helemaal op. In 61 wedstrijden in het reguliere seizoen sloeg hij .362 (.271 bij de Rockies), met drie homeruns en 44 binnen geslagen punten. Het leverde hem een 2.1 WAR (Wins Above Replacement Level) op. Zeer hoog in zo’n korte periode. Wat hij later in de play-offs betekend heeft voor de Giants is bekend. Hij werd NLCS MVP en ook in de World Series was hij een belangrijke speler. Beide partijen hopen op een terugkeer, dus ook hier zal het een kwestie van tijd zijn voordat Scutaro tekent.

Free agents 50-46 | 45-41 | 40-36 | 35-31 30-26 | 25-21

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen