SportAm Top 50 free agents in MLB: 15-11

Door

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 50 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen.15.            Torii Hunter (37) – RF – Prediction: New York Yankees

De veteraan die speelde voor de Twins en de Angels is, na een seizoen waarin hij .313 sloeg met zestien homeruns en 92 binnen geslagen punten, voor de tweede keer free agent. Hunter koos dus een goed jaar uit voor misschien wel zijn beste seizoen ooit. Defensief is hij bovendien nog altijd bovengemiddeld goed. Hij zou bij de Yankees wel eens de vervanger van Nick Swisher kunnen worden en een welkome rechtshandige aanvulling in de line-up.

14.            Nick Swisher (32) – RF – Prediction: Philadelphia Phillies

Swisher is in zijn loopbaan gemiddeld gezien goed voor 26 homeruns en 83 RBI’s per seizoen. Een mooi gemiddelde, dat hij ook in New York elk jaar haalde. Toch is de kans klein dat hij terugkeert in de Bronx. De Yankees willen in 2014 naar een begroting van onder de 176 miljoen dollar en dat betekent dat Swisher te duur is op dit moment. Voeg daarbij dat hij in het postseason onder zijn kunnen presteerde en hij is niet langer een match met de Yankees. In Philadelphia zijn ze na het vertrek van Hunter Pence en Shane Victorino op zoek naar een outfielder. Swisher brengt naast zijn power bat een goede invloed in de kleedkamer.

13.            Edwin Jackson (29) – SP – Prediction: Toronto Blue Jays

Jackson is het type pitcher dat nooit alles uit zijn talent heeft weten te halen. Overal waar hij speelt, is hij na een jaar weer weg. Toch hoopt hij deze winter op een meerjarig contract. Toegegeven: hij is een nuttige werper. Hij gooit veel innings, pakt de nodige strikeouts en geeft het team de kans om te winnen. Maar uit zijn statistieken blijkt niet dat hij een bovengemiddelde werper is. Toch lijken de Blue Jays erg veel interesse te hebben. Voor zijn laatste drie starts stuurden zij liefst negen scouts richting Washington.

12.            Ryan Dempster (36) – SP – Prediction: Chicago Cubs

Dempster startte het seizoen bij de Cubs, waar hij al sinds 2004 speelde. Het is zijn thuishaven geworden, maar halverwege het seizoen stuurde GM Jed Hoyer zijn ace (5-5, 2.25 ERA) naar de Rangers in ruil voor twee talenten. Bij de Rangers ging het Dempster een stuk minder goed af. Hij gooide wel meer strikeouts, maar werd veel harder geraakt. Hoewel hij in Texas 7-3 ging, steeg zijn ERA behoorlijk. Uiteindelijk ziet 3.35 er voor het seizoen mooi uit, maar American League teams zullen hem schuwen vanwege zijn 5.09 ERA bij de Rangers. Bij de Cubs zou hij zijn oude rol als ace meteen weer op kunnen pakken.

11.            Adam LaRoche (33) – 1B – Prediction: Boston Red Sox

Laroche kwam na een jaar vol blessureleed terug met het beste seizoen uit zijn loopbaan. Hij sloeg in Washington .271 met 33 homeruns en 100 binnen geslagen punten. Bij de Nationals zal echter Mike Morse volgend seizoen zeer waarschijnlijk het eerste honk bemannen, omdat zij in het outfield erg vol zitten. LaRoche kan op zoek naar een meerjarig contract bij een team dat een eerste honkman nodig heeft. De Boston Red Sox zoeken nog een eerste honkman en hebben het geld om LaRoche binnen te halen. De Rangers, wanneer Mike Napoli vertrekt, en de Orioles zijn andere kanshebbers.

Free agents 50-46 | 45-41 | 40-36 | 35-31 30-26 | 25-21 | 20-16

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen