SportAm Top 50 free agents in MLB: 10-6

Door

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 50 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. 

10.            Melky Cabrera (28) – OF – Prediction: Houston Astros

Melky veranderde van een vierde outfielder bij de Yankees en een matige outfielder van de Braves in een All-Star outfielder bij de San Francisco Giants. Dat dit hem niet helemaal natuurlijk gelukt is, werd bekend toen hij vijftig wedstrijden schorsing aan zijn broek kreeg vanwege het gebruik testosteron. Hij zal nu willen aantonen dat hij ook zo kan presteren zonder doping. Dat betekent wel dat hij een goed salaris gedag kan zeggen. De Astros kunnen nog wel een goede slagman gebruiken in de American League.

9.            Angel Pagan (31) – CF – Prediction: San Francisco Giants

Pagan is de afgelopen jaren stilletjes uitgegroeid tot een hele goede outfielder. Bij de Mets kende hij al een paar sterke seizoenen, maar vanwege een matig 2010 werd hij in een trade naar de Giants gestuurd. Daar bloeide hij op en sloeg hij dit jaar .288 met 61 extra base hits, 56 binnen geslagen punten, 95 runs en 29 gestolen honken. Het is dan ook begrijpelijk dat de Giants hem graag terug zien in het midveld van AT&T Park. Ze zullen hem een meerjarig contract aan moeten bieden, maar daar moeten ze wel uitkomen.

8.            Anibal Sanchez (29) – SP – Prediction: Los Angeles Angels

Sanchez is een zeer degelijke startende werper met hier en daar een uitschieter naar boven en naar beneden. Hij heeft het geluk dat hij in zijn laatste paar starts erg overtuigend was. Zeker in de play-offs. Hij is daarom op zoek naar een zesjarig contract ter waarde van 90 miljoen dollar. Bij de Angels zijn Dan Haren en Ervin Santana al vertrokken en zou Zach Greinke ook wel eens weg kunnen vallen. Sanchez zou achter Jered Weaver en C.J. Wilson een ideale derde starter zijn.

7.            Kyle Lohse (34) – SP – Prediction: Toronto Blue Jays

Als starter van de Cardinals gooide Lohse dit jaar erg sterk. Hij ging 16-3 met een 2.86 ERA en hielp de Cardinals naar de NLCS. Zijn succes was dit jaar te danken aan een lagere BB/9 ratio, wat betekent dat de righty minder vier wijd gooide dan in andere jaren. Bovendien had hij wat geluk, slagmensen hadden op hem een veel lager BABIP dan in de jaren ervoor. Het is dan ook maar de vraag of hij dit niveau vast kan houden. Veel teams zullen in hem dan ook niet meer dan een nr. 3 of 4 starter zien.

6.            Rafael Soriano (33) – CP – Prediction: Detroit Tigers

Soriano was vorig seizoen de best betaalde setup man in de league. Hij tekende een driejarig contract bij de Yankees en werd gezien als de opvolger van closer Mariano Rivera. Na het wegvallen van Mariano vanwege een blessure, mocht Soriano afgelopen seizoen al op de heuvel als closer waarin hij 42 saves pakte. Slecht nieuws voor hem is dat Rivera terugkeert. De Tigers lijken de beste match met de closer, want daar zijn ze zwaar aan versterking toe in die rol. Op dit moment zeggen ze voor 21-jarige rookie Bruce Rondon te kiezen, maar dat zou heel goed een onderhandelingstactiek kunnen zijn om de prijs van Soriano omlaag te brengen.

Free agents 50-46 | 45-41 | 40-36 | 35-31 30-26 | 25-21 | 20-16 | 15-11

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen