SportAm Mid-season Awards: Rookie of the Year

Door

Het NBA seizoen 2012-2013 is precies op de helft. Reden voor SportAmerika om eens vooruit te kijken wie er allemaal in de race zijn voor de individuele awards, aan het einde van het seizoen. We belichten de komende dagen de zes grote awards. Vandaag deel 5: de Rookie of the Year.

Roy
Van mannen als Thomas Robinson, Austin Rivers en Jeremy Lamb werd veel meer verwacht. Voor hen en anderen zal de toekomst uitwijzen of ze de NBA waardig zijn. Aan de andere kant laat talent ook niet op zich wachten. De vijf bestpresterende rookies tot nu toe zijn Damian Lillard, Anthony Davis, Andre Drummond, Bradley Beal en Alexey Shved. Deze mannen staan er en dat op jonge leeftijd. Dat getuigt van een onmiskenbaar talent. Wie iets goed kan, komt daar snel mee op de proppen. Wegsteken is onmogelijk.

Daarnaast beschikken deze vijf ook over veel zelfvertrouwen. Ze geloven rotsvast in hun eigen kunnen en dat is minstens even belangrijk als het hebben van basketballaanleg. Zo bulkt een man als Harrison Barnes van het talent, maar mist hij het nodige geloof in zichzelf om voortdurend zijn stempel te drukken bij de Golden State Warriors. De genoemde top-vijf kan en doet dat wel, en daarom steken zij voorlopig boven de rest uit.

5. Alexey Shved – Minnesota Timberwolves

In Minnesota is het regelmatig ijzig koud en er loopt ene Andrei Kirilenko rond. Dit is dus de perfecte plaats voor Alexey Shved. De Rus waagde zich aan een Amerikaans avontuur en stelt niet teleur. De combo guard doet het allemaal nog niet heel efficiënt en heeft op zijn tijd een slechte wedstrijd, maar vaak staat hij gewoon paraat om zijn meerwaarde te tonen. Hij heeft een degelijk schot, speloverzicht, intelligentie en een unieke gestalte voor zijn beste positie.

Klik hier voor het hele artikel over de Rookie of the Year.

roy2

 

 

Ook leuk om te lezen