SportAm Inc.: Hawks te koop, Durant in de yoghurt en kijkcijfers NFL kickoff

Door

There’s no business like #SportAm business. Naast de sportieve prestaties gaat het in de grote Amerikaanse sport leagues vooral om heel veel geld verdienen. Er worden continu nieuwe dingen bedacht om de fans te vermaken. Op SportAmerika.nl delen we elke week de leukste nieuwtjes met je.
sportaminc

Atlanta Hawks te koop
De Atlanta Hawks staan in de uitverkoop. Eigenaar Bruce Levenson biedt zijn meerderheidsbelang in het NBA team te koop aan nadat een twee jaar oude e-mail van hem opdook met racistische teksten. Levenson – directeur van een technologiebedrijf – heeft spijt betuigd en zelf besloten om zich terug te trekken uit de NBA.

De zaak doet denken aan het schandaal rondom LA Clippers baas Donald Sterling, die na racistische uitlatingen door de NBA werd gedwongen om zijn team te verkopen. De Clippers werden vervolgens voor twee miljard dollar gekocht door ex-Microsoft topman Steve Ballmer.

Zo veel als de Clippers zullen de Atlanta Hawks naar verwachting niet opleveren. Forbes schatte de waarde van de Hawks eerder dit jaar op 425 miljoen dollar (ze staan daarmee qua waarde op plek 27 van de 30 teams).

Meer tv-kijkers voor NFL kickoff
Maar liefst 26,9 miljoen Amerikanen keken vorige week naar de openingswedstrijd van het NFL seizoen op tv-zender NBC. Packers-Seahawks was daarmee de op twee na best bekeken openingswedstrijd uit de geschiedenis van de NFL (na de kickoffs in 2010 en 2011). Ten opzichte van vorig jaar groeide het aantal kijkers voor de openingswedstrijd met 7%. Toen zagen 25,1 miljoen kijkers Ravens en Broncos de eerste wedstrijd spelen.

Om even aan te geven hoe populair de NFL is in Amerika: naar de beslissende wedstrijd in de NBA Finals tussen Spurs en Heat keken eerder dit jaar gemiddeld 18 miljoen mensen.

Kevin Durant gaat in de yoghurt
Na zijn hernieuwde deal met Nike, heeft Kevin Durant alweer een nieuw partnership gesloten. Ditmaal met ijsyoghurt bedrijf Orange Leaf Frozen Yogurt.

Durant gaat niet alleen de producten van het bedrijf promoten, maar krijgt een (onbekend) aandeel in het bedrijf. Het is de eerste keer dat de huidig MVP een dergelijk partnership aan gaat. Het brein achter de deal is Durants agent Roc Nation (die van Jay-Z). Michael Yormark, de verantwoordelijke man bij Roc Nation, zegt het volgende over de deal:

“One of the things we are trying to do with Kevin is create real collaborative platforms for him with what I call emerging brands. When we talk about platforms, we talk about equity, having a stake in the company. Orange Leaf is a great company based in Oklahoma City looking to expand internationally and continue to expand in the U.S. and is a brand that is part of Kevin’s life.”

Ook leuk om te lezen