Sport Amerika Quiz – Week 6

Door

 

Ja, mensen. We zijn bezig aan de tweede helft. Hier is al weer SportAmerika Quiz, week 6.

Het is misschien even slikken, want je ziet dit keer geen plaatjes. Wat je ziet zijn getallen, nummers, cijfers, statistieken. Niet zo maar wat cijfers, maar cijfers die een significante betekenis hebben in de Amerikaanse sport. Het kan een rugnummer zijn, een slaggemiddelde, een schotpercentage, een totaal aan yardage, home runs of hits, of een bepaald aantal gespeelde wedstrijden of gewonnen duels. You name it, van alles is mogelijk.

Maar let wel: het zijn niet zo maar wat cijfers. Het betreffen records en statistieken die aan de top van de betreffende stats-lijst prijken, of in ieder geval van doen hebben met een absolute Hall of Famer. Wat wij van jullie vragen is het betreffende cijfer verbinden met de naam van de atleet. Voorbeeldje: zie je het cijfer 0 staan, dan vul je in: LeBron James (nul ringen, weet je wel). NOTA BENE: het is mogelijk dat je vaker dezelfde naam tegenkomt. Resume: wat wij als antwoord verwachten, is een lijst met twintig namen van sporters.

Mocht de quiz toch nog te moeilijk blijken, dan komen we op maandag (om 12 uur precies) nog eens met een zooitje hints.

 

Weet je alle twintig antwoorden, of ben je tevreden met wat je hebt, stuur ze dan in een mailtje naar quiz@sportamerika.nl.

De puntentelling gaat als volgt. Voor iedere goed geraden sporter krijg je een (1) punt. Dat zijn dus twintig (20) punten in totaal. Je hebt alle tijd van de wereld: inzenden kan tot en met woensdag 17 augustus, terwijl we de quiz op maandag 15 augustus als gezegd nog eens zullen plaatsen, vergezeld van hints. Maar let wel: de snelle inzenders zullen nog eens extra worden beloond. De eerst vijf deelnemers met alle elf antwoorden goed, krijgen nog eens een bonus van respectievelijk 5, 4, 3, 2 en 1 punten.

Aan het einde van de rit staan er voor de top 3 een paar leuke prijzen te wachten. Zo ligt er voor de overall winnaar na tien weken een Season Pass voor NBA.com klaar. Echter, iedere ronde staat ook nog eens op zichzelf. Ook voor de tien weekwinnaars hebben we een fraaie prijs in petto.

De oplossing van iedere ronde, vergezeld van de weekuitslag en de totaalstand, zal op donderdag worden gepubliceerd.

Veel plezier!

 

NOTA BENE: PLAATJE 2 MOET UITERAARD 4256 ZIJN, EN NIET 4265. MET DAT AANTAL WAS-IE OP ZEKER IN DE HOF GEKOMEN, GOKKEN OP WEDSTRIJDEN OF NIET…


 

NOGMAALS: MAIL JE TWINTIG OPLOSSINGEN NAAR QUIZ@SPORTAMERIKA.NL.

  

Ook leuk om te lezen