Spoelstra: ‘We hebben meer tijd nodig’

Door

De basketballers van Miami Heat erkennen dat ze niet kunnen concurreren met de chemie die aanwezig is bij ploegen zoals de Boston Celtics.

,,Wij lopen ver achter vergeleken bij die jongens,” vertelde LeBron James na de training van afgelopen woensdag. ,,Als je alleen al kijkt naar de wedstrijden die ze samen gespeeld hebben, de playoff wedstrijden die ze achter de rug hebben. Wij spelen pas een paar maanden samen, iets meer dan 40 wedstrijden. De Celtics hebben meer dan 250 wedstrijden samen gespeeld, wij lopen dus ver achter,” aldus LeBron.

De Heat hebben pas 48 wedstrijden samen gespeeld sinds LeBron James and Chris Bosh in juli Dwyane Wade vergezelden in Miami. In vergelijking, de basis van de Celtics (o.a. Garnett, Pierce, Allen) spelen samen sinds 2007.

Dwyane geeft aan dat ze op basis van ervaring inderdaad ver achter op de rest zijn. ,,Je hebt het over Boston, Orlando of de Lakers, we zullen die jongens nooit op ervaring kunnen pakken.”

Erik Spoelstra, coach van de Heat probeert het hele seizoen het team nader tot elkaar te brengen en de jongens vertrouwd met elkaar te maken. ,,We hebben onze tijd op het veld nodig, we moeten minuten maken. We moeten het hebben van trainingen als die van vandaag. Trainen en vertrouwd worden met elkaar.”

Afgelopen zondag werd swingman Mike Miller aan het trio James, Bosh en Wade toegevoegd. Miller speelde nog niet eerder dit seizoen vanwege een duimblessure. Met de terugkomst van Miller hebben de Heat hun 4 meest prominente scorers paraat.

,,Het belangrijkste is dat we iedereen fit houden,” aldus Wade. ,,Hoe meer tijd we samen kunnen spelen, hoe beter. Of dat nou tijdens een training of een wedstrijd is, hoe meer minuten we maken, hoe beter het is.”

Foto: ultimatesportsauction.net

Ook leuk om te lezen