Spikes startklaar, Chung onzeker voor Patriots

Door

Volgens de New England Patriots’  is het meespelen van Brandon Spikes weliswaar questionable, de linebacker kan vanavond gewoon aantreden tegen de Denver Broncos. Zijn beschikbaarheid is een enorme opsteker voor de verdediging van de Patriots, die dit seizoen alleen hun collega’s van de Green Bay Packers slechter zagen presteren. De inzetbaarheid van Patrick Chung is echter twijfelachtig.

Spikes keerde in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Bills terug na een langdurige afwezigheid door blessure. De bye-week die de Patriots afdwongen is hem ten goede gekomen en hij gaf zelf aan volledig inzetbaar te zijn tegen zijn voormalige college ploeggenoot Tim Tebow

Laten we niet vergeten dat de overwinning van de Patriots tegen de Broncos eerder dit seizoen (41-23) vooral te danken was aan de manier waarop de Broncos de wedstrijd in het tweede kwart uit handen gaven. Maar in het eerste kwart had de Patriots verdediging laten zien absoluut geen antwoord te hebben op Tebow en de running game van de Broncos. Denver boekte in dat éne kwart maar liefst 167 yards terreinwinst over de grond. De Patriots hopen dat Spikes het antwoord is waar ze op die decembermiddag naar zochten.

Safety Patrick Chung keerde ook terug in de wedstrijd tegen de Bills, maar het lijkt erop alsof zijn herstel in de bye-week niet geheel naar wens is verlopen. Tegenstanders metselen de line of scrimmage maar wat graag dicht als ze Tebow tegenkomen en de rol van extra slot op de deur is Chung op het lijf geschreven;  hij komt het beste tot zijn recht als achtste man in de box, maar zijn meespelen is onzeker. Dat geldt overigens wel voor meer Patriots; er staat ook een vraagteken achter de namen van onder meer Logan Mankins, Sebastian Vollmer én Wes Welker.

De Broncos kwamen ook niet geheel ongeschonden uit de strijd met de Pittsburgh Steelers.  Receiver Erik Decker, samen met Demaryius Thomas één van de twee favoriete targets van Tebow, kreeg een harde klap op zijn knie te verwerken en moest het veld vroegtijdig verlaten. Decker tekende dit seizoen voor 44 receptions, goed voor 612 yards en acht touchdowns.

Daartegenover staat dat Willis McGahee wél fit is. De verdediging van de Patriots kreeg in de ontmoeting op 18 december geen vat op de heropgeleefde running back en mocht van geluk spreken dat hij na zeven rushes (goed voor 70 yards) het veld geblesseerd moest verlaten. Een wedstrijdfitte McGahee heeft laten zien dat hij voor problemen kan zorgen in de op één na slechtste verdediging van 2011.

Elvis Dumervile en Von Miller, de tweede beste pass rushers op de loonlijst van Denver, zijn ondanks kleine blessures aan respectievelijk hun enkel en duim klaar om de druk op Tom Brady op te voeren.

 

Foto: patspride.com

Ook leuk om te lezen