Soriano tekent voor drie jaar bij Yankees

Door

De New York Yankees hebben donderdagmiddag Rafael Soriano vastgelegd. De reliever tekende een driejarig contract ter waarde van zo’n 35 miljoen dollar.
De bedoeling is dat Soriano zich zal gaan richten op de achtste inning als setup reliever voor closer Mariano Rivera. Daarnaast is het de bedoeling dat wanneer Rivera over twee jaar met pensioen gaat dat Soriano zijn positie overneemt.

De 31-jarige reliever wordt bij de Yankees de opvolger van Kerry Wood. De voormalig Yankees-reliever was deze winter een free agent en tekende eenjarig contract bij de Chicago Cubs.

Eerder deze winter verzekerden de Yankees zich al van linkshandige pitcher Pedro Feliciano. Die tekende een tweejarige deal ter waarde van 8 miljoen dollar.
Earlier this winter, New York signed left-handed specialist Pedro Feliciano to an $8 million, two-year deal.

Soriano speelde het afgelopen seizoen voor de Tampa Bay Rays en had daar een 3-2 record met een 1.73 ERA. Tevens werd hij gekozen tot het AL All-Star team.

Naast het vertrek van Soriano, raakten de Rays ook sterspelers Carl Crawford en Carlos Pena kwijt als free agent. Pitcher Matt Garza en korte stop Jason Bartlett werden al getraded door de ploeg uit Tampa Bay, die in de laatste drie jaar twee keer beslag wist te leggen op de AL East titel.

Foto: angels.ocregister.com

Ook leuk om te lezen