Soolsma: ‘Balen van afscheid bij Toronto’

Door

Donderdag kwam het nieuws naar buiten dat MLS-club Toronto FC afscheid had genomen van Nick Soolsma. De Andijker is inmiddels terug in Nederland. ,,Dit is de beste oplossing voor beide partijen,” stelt hij tegenover Sport Amerika.

Het is snel gegaan de laatste maanden, erkent de 24-jarige Soolsma. ,,Na het ontslag van Aron Winter kwam ik zelf heel weinig aan spelen toe. Paul Mariner, zijn opvolger, had een Engelse jongen aangetrokken: Reggie Lambe. Die kreeg vervolgens de voorkeur.”

Voor de aanvaller kwam dat niet als een verrassing. ,,Je weet dat het zo werkt in de sportwereld. Nieuwe coaches werken liever met de spelers die ze zelf gehaald hebben. Daarnaast liep mijn contract na dit jaar af. Onder deze omstandigheden wist ik zeker dat ze niet gingen verlengen.”

Soolsma tekende maart vorig jaar een twee jarige verbintenis. ,,Een goed contract,” erkent hij zelf. De Andijker kon elk jaar 110.00 dollar bijschrijven. ,,De club realiseerde zich dat ook en zodoende zijn we samen tot een oplossing gekomen. Zodoende hebben zij nu weer ruimte in het salarishuis en ben ik vrij om verder te gaan kijken naar een nieuwe club.”

In de Amerikaanse media viel te lezen dat het afscheid in Toronto ook te maken zou hebben met zijn arrestatie, eerder dit jaar in Houston. ,,Dat is niet waar. De wedstrijd na de arrestatie zat ik al weer bij de selectie.”

Soolsma heeft op dit moment nog geen idee waar die nieuwe club zich bevindt. ,,Er is interesse, zowel in de VS als in Europa. Ik laat het allemaal rustig op mij afkomen. Danny (Koevermans, teamgenoot bij Toronto FC, red.) sprak mooie woorden bij mijn afscheid: ‘Je hebt de kwaliteiten om te slagen in de Eredivisie. Dat is altijd mooi om te horen,” stelt de aanvaller, die in het verleden onder meer uitkwam voor Haarlem en Young Boys.

Ondanks dat hij nu clubloos is heeft hij niets dan lof over Toronto en de MLS. ,,Ik heb echt een fantastische tijd daar meegemaakt. Zowel sportief als daarbuiten. Het niveau is echt niet verkeerd. Daarom baal ik ook wel van dit afscheid, dat lijkt mij logisch.”

In Sport Amerika:The Magazine 17 lees je een uitgebreid interview met Nick Soolsma en vertelt hij onder meer het samenspelen met Danny Koevermans en het succes van de MLS.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen