SNF Preview: New England Patriots @ Indianapolis Colts

Door

Baltimore Ravens v Indianapolis Colts
Wie fan van American Football is, is fan van Andrew Luck. Dat kan niet anders. De quarterback van de Indianapolis Colts klopt aan de elitedeur, maar er is zeker nog verbetering mogelijk. Komende nacht staat hij met zijn team tegenover een quarterback die we zeker in de Hall of Fame gaan terugzien. Tom Brady, die na de overwinning op Peyton Manning (en de Denver Broncos) een weekje rust heeft gehad heeft na een slow start zijn Patriots naar de top van de AFC gedirigeerd. Sterker nog, New England is momenteel de lijstaanvoerder in de conference. Twee topteams derhave.

“De aanval van de Colts doet het dit seizoen geweldig. Ze scoren veel punten, vooral thuis, en Luck is een echte leider.”

Contrast
Dat zijn de woorden van Brady over zijn collega bij Indianapolis. Hij weet dat de tegenstander een aanval heeft om u tegen te zeggen. Luck is door de lucht dit jaar zeer dominant, maar heeft het in zijn professionele loopbaan altijd lastig tegen de Patriots. Twee maal kwamen de teams elkaar tegen, maar Luck gooide daarin wel zeven intercepties en vorig seizoen werd pijnlijk verloren in de play-offs (43-22). Brady gooide in die twee wedstrijden drie touchdowns, geen enkele pick en heeft een rating van 106.9 tegenover de 58.2 van Luck. Het mag duidelijk zijn; de Patriots zijn favoriet in deze Sunday Night showdown. De cijfers van Luck staan nogal in contrast met wat hij dit jaar neerzet. De quarterback gooide al 21 touchdowns en noteert gemiddeld 363.3 yards met daarbij een 104.5 rating. Hij voert de league aan met 3085 yards en is dus aardig op weg om het record van Manning (5477) wellicht te breken. De Colts hadden ook een week rust en wonnen twee weken geleden vrij simpel van de New York Giants (40-24). Van de laatste zeven wedstrijden wisten de Colts er zes te winnen. In die reeks moet Luck het met name hebben van receiver T.Y. Hilton die gemiddeld 118.7 yards noteerde.

Zorgvuldig
Denver Broncos v New England PatriotsDe Patriots zijn momenteel vijf wedstrijden op rij ongeslagen en zijn in uitwedstrijden 2-2. De laatste wedstrijd tegen de Denver Broncos werd ruim gewonnen (43-21) en Brady gooide 33/53 voor 333 yards, vier touchdowns en één interceptie. De Patriots noteren gemiddeld 31.2 punten, maar moeten daarin hun meerdere erkennen in Colts, die de NFL aanvoeren met 32.2. De Patriots zijn aanvallend echter zeer zorgvuldig met een league-low zes turnovers. De voorbije weken speelt New England zeer sterk en dat heeft ontegenzeggelijk iets te maken met Rob Gronkowski (foto). De tight end is nadrukkelijk aanwezig met 36 recepties voor 516 yards en vijf scores. Met name de afgelopen twee wedstrijden maakte hij grote indruk met 254 yards en vier touchdowns. Na de wedstrijd tegen Denver mogen we stellen dat het defensief ook wel goed zit. QB Manning werd dit seizoen nog niet zo in de tang gehouden. Dat lukte de Colts eerder dit jaar niet. De verdediging van de Colts verrast dit jaar regelmatig met een sterke blitz, iets wat vannacht wel eens een cruciale factor kan worden.

Statement
Luck mag het vannacht eindelijk eens thuis proberen tegen de Patriots, die afgelopen donderdag de Miami Dolphins weer wat dichterbij zagen kruipen. Met een nederlaag in Indianapolis zou de AFC East wel weer eens spannend kunnen worden. De Colts daarentegen zijn het enige team in de AFC South die een winning record hebben (6-3) en lijken met twee vingers in de neus de divisietitel binnen te slepen en kunnen zelfs een nederlaag lijden. Dat zal echter nimmer de insteek zijn van de Colts, die met Luck een mooi statement kunnen maken door eens een topwedstrijd te winnen. Primetime.

Patriots @ Colts is Sunday Night Football en kick-off is rond de klok van 02:30. Live te zien op Fox Sports 2.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen