SNF Preview: Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers

Door

Pittsburgh Steelers v Baltimore RavensDe ene na de andere geweldige bal en big play kregen we vorige week te zien van quarterback Ben Roethlisberger en de Pittsburgh Steelers aanval. Of dit een gevolg kan krijgen in de wedstrijd tegen de Baltimore Ravens is maar zeer de vraag, aangezien het verleden heeft uitgewezen dat dit nooit een makkelijke ontmoeting is voor Big Ben. Tijdens speelronde twee wisten de Ravens vrij makkelijk in eigen huis van de Steelers te winnen. In tegenstelling tot vorige week wist Roethlisberger toen geen enkele bal succesvol af te leveren in de end zone. Na vorige week en met de gevoelige nederlaag eerder dit jaar in het achterhoofd zal de quarterback staan te popelen voor de rivalry met de Ravens tijdens Sunday Night Football.

Historische zege
Ondanks de 51-34 overwinning op Indianapolis en de grandioze prestaties van Roethlisberger (40/49 voor 522 yards en zes touchdowns) is het spel van Pittsburgh tot nu toe te typeren als wisselvallig. Het team staat, net als Baltimore, op een 5-3 record. De wedstrijd van vorige week doet de verwachtingen aangaande de Steelers echter wel groeien. Het totale aantal van 639 yards komen met stip binnen in de top drie van de teamgeschiedenis en sinds 1984, het jaar dat uw redacteur werd geboren, hadden de Steelers niet meer dan 50 punten gescoord. Het team heeft een aantal sterspelers in huis, waaronder running back Le’Veon Bell, die de AFC aanvoert met 1086 scrimmage yards. Het team lijkt helemaal klaar voor revanche op de Ravens. Tijdens de Thursday Night in september ging het helemaal mis met drie turnovers en wist Roethlisberger voor het eerst in dertig wedstrijden geen touchdown te gooien. Waar de jaren daarvoor een ontmoeting tussen de twee rivalen steevast eindigde in een close call, was deze wedstrijd met een 26-6 uitslag een vreemde eend in de bijt. Het bleek wel de vijfde overwinning voor Baltimore in zeven ontmoetingen. Tijdens die 5-2 strech gaven de Ravens drie turnovers weg en Pittsburgh negentien.

Eerste of laatste
New York Yankees v Baltimore OriolesDe al jaren sterke verdediging van Baltimore zal ook nu weer nadrukkelijk aanwezig willen zijn en heeft wat goed te maken. De unit stond vorige week opzichtig toe dat Cincinnati 80 yards in tien plays mocht verzamelen voor een beslissende touchdown van Andy Dalton en dus een gevoelige divisienederlaag. De Ravens dachten dat ze met en 80-yard Joe Flacco-to-Steve Smith touchdown een antwoord hadden, maar Smith werd afgevlagd voor pass interference. Als er dus iemand is die klaar is voor de Steelers, dan is het de ervaren wide receiver. Er staat dan ook veel op het spel. De winnaar kan de eerste plek in de AFC North overnemen of in het spoor blijven van de 4-2-1 Cincinnati Bengals. De verliezer kan achter Cleveland op de laatste plaats eindigen in een divisie waarin alle vier de teams boven .500 genoteerd staan. Waar de defensies een grote rol speelden, zal juist deze editie ook de aanval een rol kunnen spelen. De Steelers kunnen profiteren van de afwezigheid van Ravens cornerback Jimmy Smith, iets waar ook Bengals QB Dalton wel raad mee wist. Aan backup Dominique Frank, Chykie Brown en Lardarius Webb (foto) – de enige drie fitte cornerbacks – om Antonio Brown af te stoppen. De wide receiver voert de league aan met 60 recepties en staat tweede met 852 yards.

De aanval van de Ravens moet ook kansen zien tegen de Steelers defensie. Iedereen had het – terecht – over de geweldige aanvallende prestaties, maar de verdediging kon Andrew Luck niet afstoppen. De quarterback van de Colts noteerde 400 yards en cornerback Cortez Allen liep als een kip zonder kop over het veld. Het zou goed kunnen dat hij zijn basisplek kwijt is. Ravens quarterback Flacco zit heel wat beter in zijn vel ten opzichte van 2013 toen hij 48 maal een sack tegen kreeg. Dit jaar staat de teller op slechts negen en heeft hij veel meer tijd om de bal te gooien. Wedstrijden tussen de Steelers en Ravens zijn nooit saai en het is dan ook met recht Sunday Night Football en een rivalry om voor op te blijven.

Kick-off van Ravens @ Steelers is om 02:30 en de wedstrijd is live te zien op Fox Sports 2.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen