Snelle goals Redwings zorgen voor makkelijke zege

Door

De Detroit Redwings , nummer een van de Central Division en en van de favorieten voor de Stanley Cup van dit jaar, moesten zaterdagavond op bezoek in New Jersey bij de Devils. De thuisploeg, die vijf wedstrijden op rij hadden verloren en onderaan in de Eastern Conference bungelen, wilde graag een goed resultaat halen tegen een van de beste teams in de NHL. Deze hoop vervloog echter door twee snelle goals.

Al na 28 seconden in de eerste periode was het raak voor de Redwings. En als dat al niet snel genoeg was scoorde Danny Cleary de 2-0 binnen de twee minuten. De twee sterspelers van de Redwings, Pavel Datsyuk en Henrik Zetterberg deelden mee in de vier goals die de Redwings uiteindelijk maakten. Vroeg in de derde periode liet Patrick Elias tijdens een powerplay de eerste goal voor de Devils op het scoreboard noteren. Maar na deze 3-1 scoorde Pavel Datsyuk nog de 4-1 en daar bleef het bij.

Op de New York Islanders na hebben de Devils nu het laagst aantal punten (18) in de NHL. Detroit daarentegen verstevigde zijn leidende positie in de Central Division en is qua punten op dit moment het derde team in de NHL achter de Pittsburgh Penguins en de Philadelphia Flyers.

Ook leuk om te lezen