Smith en Goodell verschijnen zij aan zij in Florida

Door

Elk jaar organiseert de NFL een bijeenkomst voor de rookies. Dit jaar nam de spelersbond de honeurs waar. De bijeenkomst gaat doorgaans over de valkuilen die nieuwe NFL spelers tegen zullen komen na het ondertekenen van hun eerste contract.

De meest opvallende aanwezige was echter niet één van de honderdvijftig uitgenodigde rookies, maar Roger Goodell.

Ondanks de beslissing van de NFL om het rookie symposium niet te organiseren werd het boegbeeld van de NFL toch door DeMaurice Smith uitgenodigd.

De beslissing van Goodell om hierop in te gaan en de korte verklaring die de twee kemphanen gebroederlijk afgaven stemmen positief dat een oplossing voor het arbeidsconflict nabij is.

Ondertussen gaan gesprekken tussen de advocaten van de NFL en de spelers door in Minnesota.

Smith en Goodell voegen zich vrijdag bij die gesprekken en er wordt verwacht dat er ook vertegenwoordigers van de eigenaren en de spelers aanwezig zullen zijn.

Een dergelijke bijeenkomst van alle betrokkenen heeft niet meer plaatsgevonden sinds de partijen uit elkaar gingen na de gefaalde besprekingen van 11 maart en lijkt overbodig als een akkoord niet dichtbij zou zijn.

Één van de onderwerpen die de laatste dagen gladgestreken zou zijn in Minnesota is de onenigheid over een salaris plafond voor Rookies.

Salarissen, met name voor de eerste selectie van de draft, zijn de laatste jaren astronomisch gestegen en de introductie van een salarisschaal lijkt een feit.

De Amerikaanse nationale feestdag ,vier juli, lijkt nu de uiterste datum waarop een overeenkomst bereikt zal worden.

Foto: onlyagame.wbur.org

Ook leuk om te lezen