‘Slovakian Sniper’ hervat productie

Door

Een kleine week geleden uitte coach Tororella van de New York Rangers nog lichte kritiek op zijn aanvallers. Er werd te weinig gescoord en vooral Marian Gaborik, die vorig seizoen nog 44 keer doel trof, moest het ontgelden.

Gaborik, die de mooie bijnaam ”Slovakian Sniper” draagt, werd in de wedstrijd tegen de Flyers weinig ijstijd gegund omdat hij maar niet tot scoren kwam. Na woensdagnacht zal coach Tororella echter wat rustiger zijn met zijn kritiek aangezien de doelpuntenmachine van de New York Rangers op stoom lijkt te raken.

Marina Gaborik scoorde in de Madison Square Garden maar liefst vier goals in de wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs. Ook Zuccarello, Fedotenko en Boyle deden een duit in het zakje om de eindstand op 7-0 te bepalen.

Vooral de eerste goal van de stick van Marina Gaborik was er een om in te lijsten. De rust en controle waarmee de topschutter de puck om goalie Gustavsson schoof was ongeevenaard. Dat Gaborik het scoren nog niet verleerd is bleek echter ook al uit wat statistieken van begin dit seizoen. Gaborik heeft dit jaar alweer drie hattricks op zijn naam staan en is goed voor vijftien goals dit seizoen.

Hij zal dus zeker nog wat goals moeten maken om in de buurt van zijn 44 doelpunten van vorig seizoen te komen. Als hij echter aan het werk gaat zoals vannacht tegen de Toronto Maple Leafs dan zal Gaborik met gemak de 50 passeren. ,,Het voelde erg goed, vooral nadat ik de eerste maakte,” aldus de Slowaak die de acht wedstrijden voorafgaand aan vannacht niet wist te scoren. ,,Dat de eerste goal zo’n mooie was zorgde er meteen voor dat er een enorme last van mijn schouders viel,” voegde Gaborik er nog aan toe.

De Rangers staan na de overwinning derde in de Atlantic Division achter de Philadelphia Flyers en de Pittsburgh Penguins. In de Eastern Conference bezet de ploeg van coach Totorella de zesde plek die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de play-offs.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Rangers en de Maple Leafs

Foto: nydaily.com

Ook leuk om te lezen