Slordig #11 Oklahoma en #4 Baylor verliezen

Door

Baylor v West Virginia

De #4 Baylor Bears zijn hun ongeslagen status kwijt. In Morgantown speelde de ploeg slordig en kreeg het de deksel op haar neus van de West Virginia Mountaineers die met 41-27 wonnen.

Hoofdrolspelers waren in de wedstrijd ook de scheidsrechters. Zij deelden ontelbaar veel penalties uit en vooral Baylor was hier uiteindelijk de dupe van.

Vanwege alle penalties, en het feit dat beide defensies beter speelden dan verwacht, duurde de wedstrijd maar liefst vier uur alvorens de Mountaineers de overwinning konden vieren. Grote ster aan de kant van West Virginia was wide receiver Kevin White, die als eerste receiver in het college football boven de grens van de 1,000 receiving yards is gekomen:

De Bears konden nooit echt terugkomen in de tweede helft, deels vanwege alle penalties, maar ook omdat de West Virginia-defensie boven zichzelf uitsteek. Waar Baylor normaal gemiddeld tot 622 aanvallende yards komt bleef de teller nu steken op slechts 318. West Virginia kwam daarentegen tot 456 offensive yards en dit maakte, ondanks de drie turnovers aan de kant van de Mountaineers, het verschil in deze boeiende wedstrijd.

Door het verlies raken de Baylor Bears hun koppositie in de Big 12 kwijt aan #15 Oklahoma State (Dat later tegen #12 TCU speelt) en #14 Kansas State. De West Virginia Mountaineers komen nu op gelijke hoogte met Baylor met een 3-1 record in de conference.

#14 Kansas State steelt overwinning in Norman

Kansas State v Oklahoma

De #11 Oklahoma Sooners hebben in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden. De Sooners hadden meer 150 meer yards aan offense dan de Wildcats maar vanwege slordigheden wisten de #14 Kansas State Wildcats met 31-30 te winnen.

Beide ploegen gingen op en neer en zelfs Glenn Gronkowski, fullback van Kansas State en de broer van Patriots-tight end Rob Gronkowski, wist tot scoren te komen:

Uiteindelijk waren het special teams die de wedstrijd beslisten. Oklahoma-kicker Michael Hunnicutt mistte twee field goals, en zag een extra point geblockt worden door de Wildcats. Meest cruciale was echter de tweede misser, een field goal van 19 yards die nodig was nadat de Sooners niet tot een touchdown wisten te komen. De field goal leek niet te missen…maar de doorgaans betrouwbare Hunnicutt bezweek desalniettemin onder de druk:

Door de overwinning is Kansas State momenteel, samen met #15 Oklahoma State, het enige team zonder nederlagen in Big-12 conference play.

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
 1. Mickel 5 jaar ago

  Goed verslag! Ik had mijn geld op Oklahoma gezet en verloren. Iets met eigen schuld geloof ik. Ik heb de wedstrijd van Baylor niet gezien. In het verslag staat dat het vooral een ‘feestje’ van de scheidsrechters was. Hoe moet ik dat lezen? Waren ze zo streng?

  • Justin Kevenaar 5 jaar ago

   Nooit tegen Bill Snyder en de Wildcats wedden hé;) Die weten het elke tegenstander lastig te maken, daarom had ik ook vooraf voor Kansas State gekozen.

   En bij Baylor werden er inderdaad belachelijk veel penalties uitgedeeld. 32 penalties in totaal, en hoewel dit voor een groot deel ook te wijten was aan de slordigheden van beide ploegen, waren sommige penalties nogal overdreven.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen