Skiles per direct weg als coach bij Milwaukee Bucks

Door

Milwaukee Bucks v New York Knicks

Scott Skiles is niet langer de hoofdcoach van de Milwaukee Bucks. Beide partijen zijn gisteravond in goed overleg uit elkaar gegaan, zoals dat netjes heet. Verschil van spelopvatting zou ten grondslag liggen aan het vroegtijdige vertrek van de man die onder meer Dan Gadzuric en Francisco Elson coachte in Milwaukee.

Bekend was al dat Skiles de franchise aan het einde van het seizoen zou verlaten. Zijn contract liep af. Bucks-eigenaar Herb Kohl wilde voor deze jaargang niet spreken over contractverlenging. Dat is de 48-jarige oud-basketballer volgense Amerikaanse media in het verkeerde keelgat geschoten. Daarnaast zou er sprake zijn van een andere visie op het spelersbeleid, het huidige roster en de speelstijl.

Skiles begon op 21 april 2008 aan deze Milwaukee-klus, nadat hij daarvoor al hoofdverantwoorelijk was geweest bij de Phoenix Suns (1999-2002) en Chicago Bulls (2003-2007). Zijn record in Milwaukee is 162-182. Veel succes heeft hij niet gebracht. In vier seizoenen tijd wist de in Indiana geboren coach slechts een keer de playoffs te halen. In 2009-2010 strandden zijn Bucks meteen in de eerste ronde tegen de Atlanta Hawks.

Jim Boylan neemt dit seizoen de honneurs waar als hoofdcoach, zo maakte general manager John Hammond dinsdag bekend.  Onder zijn leiding wonnen de Bucks vannacht in het eigen Bradley Center van de Suns. Met een 17-16 record staat de ploeg nog altijd zevende in de Eastern Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen