Sidney Crosby maakt donderdag tweede rentree van het seizoen

Door

Sidney Crosby moest na acht wedstrijden zijn seizoen voorlopig beëindigen, maar opnieuw is er licht aan het einde van de tunnel gekomen voor de captain van de Pittsburgh Penguins. Crosby maakt aankomende donderdag, in de belangrijke wedstrijd tegen de New York Rangers, zijn rentree.

Opvallend, want zijn vorige rentree maakte de Canadees tegen die andere club uit New York, de Islanders. Toen was hij met 2 doelpunten en 2 assists uiterst succesvol. De Penguins wonnen die wedstrijd met 5-0.

In de 7 wedstrijden die daarna volgden scoorde Crosby nog 8 punten. In de achtste wedstrijd ging het echter opnieuw mis, na een hit van Milan Lucic (Boston Bruins). Crosby kreeg weer last van hersenschuddingsymptomen, waarmee hij opnieuw 3 maanden langs de kant stond.

In de afgelopen weken zag het er echter meer en meer naar uit dat Crosby snel weer zijn rentree zou kunnen maken. Crosby deed al enkele malen mee aan contacttrainingen, nadat hij eerder al diverse non-contacttraining onderging.

Crosby zal waarschijnlijk een lijn vormen met Tyler Kennedy en Matt Cooke. Cooke dient op te treden als beschermer van de aanvoerder, die door de Penguins nog wel het liefst zo veel mogelijk uit de wind willen houden.

Of dat gaat lukken is nog maar zeer de vraag, maar hiermee blijven voor de Penguins wel de succesvolle lijnen van de afgelopen weken intact. Het trio Neal-Malkin-Kunitz scoort er al maanden op los en de afgelopen week steekt ook het trio Sullivan-Staal-Dupuis in een sterke vorm. De lijn Cooke-Crosby-Kennedy zal waarschijnlijk optreden als derde aanvalslinie.

Bij de vorige rentree van Crosby werd nog gekozen om Crosby samen te laten spelen met voor hem zeer bekende spelers, maar die blijven nu dus ´gewoon´ op hun eigen plaats staan. De verwachting is echter, dat wanneer de playoffs beginnen de lijnen van aankomende donderdag verleden tijd zijn en Crosby weer in zijn vertrouwde lijn (Dupuis-Crosby-Kunitz) gaat spelen, met Sullivan naast Malkin-Neal en Cooke en Kennedy naast Staal.

Wellicht volgt er nog meer goed nieuws voor de Penguins, want ook de langer geblesseerde Kris Letang kan donderdag mogelijk terugkeren in de line-up. Paul Martin moest de afgelopen 2 wedstrijden missen wegens ziekte, zijn terugkeer lijkt ook zeker.

De Penguins zouden eventueel nog een gooi kunnen doen naar de eerste plaats in de Eastern Conference, maar daarvoor is een overwinning tegen de huidige nummer 1, de New York Rangers, een absolute must. De achterstand is 4 punten, beide ploegen speelden tot dusver 68 wedstrijden en hebben daarmee nog 14 wedstrijden te spelen, voordat de playoffs beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen