Shirt Sam populairder dan Clowney’s jersey

Door

Shirt Sam populairder dan Clowney

Enkele dagen na alle draftrondes is het eerste lijstje van de nieuwe NFL-talenten al gemaakt: een top-5 van verkochte jerseys. Opvallender dan nummer één Johnny Manziel is dat het shirt van Michael Sam meer in trek is dan dat van first overall pick Jadeveon Clowney.

Historisch
De volledige top-5 van meest verkochte jerseys per maandagochtend (Amerikaanse tijd) van alle NFL-draftkeuzes via NFLShop.com is:

1. Johnny Manziel, Cleveland Browns
2. Michael Sam, St. Louis Rams
3. Jadeveon Clowney, Houston Texans
4. Teddy Bridgewater, Minnesota Vinkings
5. Blake Bortles, Jacksonville Jaguars

Dat Sam – gekozen door de Rams in de zevende ronde als pick 249 – hoge ogen gooit, is niet verrassend. Door als eerste openlijk homoseksuele American football-speler gedraft te worden, was de defensive end (samen met de keuzeheren uit St. Louis) verantwoordelijk voor een historisch moment.

Het is nog onduidelijk met welk nummer Sam op zijn jersey gaat spelen in Missouri, omdat zijn voorkeuren voor nummer 50, 52 en 55 allemaal bezet zijn. Daardoor is het shirt met zijn naam voorlopig nog voorzien van nummer tien, verwijzend naar de 10e selectie van de St. Louis Rams.

Op achterstand
‘Het is ongekend voor een draft pick op dag drie om één van de top vijf rookies met de meest verkochte jerseys te zijn tijdens het draft-weekend’, aldus NFL-woordvoerster Joanna Hunter. Deze ‘prestatie’ krijgt meer glans wanneer je bedenkt dat het shirt van Sam pas sinds afgelopen zaterdagochtend in de Verenigde Staten verkrijgbaar was, terwijl de jerseys van Clowney, Bridgewater en Bortles (allen first round picks) al 48 uur eerder in de schappen lag.

 

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Wietze Willem Mulder 6 jaar ago

    Inmiddels hebben de St. Louis Rams bekend gemaakt dat Michael Sam met nummer 96
    gaat spelen. Fans kunnen het nieuwe shirt van Sam bestellen via
    http://www.nflshop.com/St_Louis_Rams_Men/Michael_Sam_St._Louis_Rams_Nike_2014_NFL_Draft_Number_10_Pick_Game_Jersey_%E2%80%93_Navy_Blue

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen