Shirt Curry meest populair, bankspeler Cavaliers in top 15

Door

New Orleans Pelicans v Golden State Warriors

De NBA heeft een lijst naar buiten gebracht met de meest verkochte jerseys tijdens de play-offs (van april t/m juni). We weten al dat Curry benoemt werd tot Most Valuable Player tijdens het reguliere seizoen, met de Warriors de titel binnen wist te slepen en nu is zijn shirt ook het meest populair bij de fans. Hiermee is hij alweer LeBron James de baas die op een tweede plaats eindigt.

Er zijn zeker ook opvallende namen in de lijst. Kobe Bryant, Kevin Durant en Russell Westbrook speelde geen minuut in de play-offs, maar zijn nog mateloos populair met een respectievelijke zesde, elfde en dertiende plaats. Op nummer veertien staat de meest opvallende naam.

Matthew Dellavedova, normaal gesproken een bankspeler, heeft mede door een geweldige prestatie in de NBA Finals een plaats afgedwongen in de top vijftien. Missen we dan nog iemand? Ja, Carmelo Anthony staat niet in de lijst. Zijn de fans van de New York Knicks dan ook teleurgesteld over Melo?

De Golden State Warriors staan ook op nummer één als het gaat om shirts van het team. De Cleveland Cavaliers en de Chicago Bulls maken de top drie compleet. Op de vierde plaats zien we de Los Angeles Lakers alweer terug, ook al hadden zij een treurig seizoen blijken toch veel mensen graag het geel en paars van de Lakers te dragen. Een stuk nostalgie naar het verleden.

Foto: NBAE

Ook leuk om te lezen