Sharks winnen ook van Edmonton na shootout

Door

Edmonton Oilers v San Jose Sharks

De San Jose Sharks blijven ook na zeven wedstrijden als enige ploeg in de NHL een perfecte score behouden. Na shootout werden de Edmonton Oilers verslagen; 2-3. De Colorado Avalanche waren met 3-6 te sterk voor de Calgary Flames en regerend kampioen Los Angeles Kings ging in eigen huis onderuit tegen de Nashville Predators; 2-1.

In San Jose waren het vooral de doelmannen die een hoofdrol voor zichzelf opeisten. Antti Niemi ging er met de overwinning vandoor en stopte daarvoor 28 schoten. Zijn collega aan de andere kant, Devan Dubnyk, hield liefst 38 schoten tegen. In de shootout moest Dubnyk in drie schoten echter twee doelpunten toestaan, tegenover 0 voor Niemi. Michal Handzus en Dan Boyle waren in de shootout trefzeker.

De St. Louis Blues hadden aan één sterke periode genoeg om zichzelf te ontdoen van de Columbus Blue Jackets. Al na een periode stond het 3-0 en die achterstand kwamen de gastheren niet meer te boven. De uitslag was uiteindelijk 4-1.

De Avalanche dankten drie spelers: John Mitchell, PA Parenteau en Paul Stastny waren allen goed voor twee doelpunten. Jiri Hudler was aan de kant van de Flames ook tweemaal trefzeker.

De Nashville Predators waren na shootout de sterkste in Staples Center. Na 8 ronden was het Sergei Kostitsyn die het winnende schot achter doelman Jonathan Quick schoot.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen