Sharks in overtime langs Red Wings

Door

De Detroit Red Wings zijn de halve finale in de Western Conference niet goed begonnen. Via een doelpunt van de jarige Benn Ferriero (foto) in overtime ging het team van coach Mike Babcock in Californië met 2-1 ten onder tegen de San Jose Sharks.

De Red Wings waren nog wel op voorsprong gekomen, want halverwege de eerste periode kreeg Nicklas Lidstrom de puck na een fraaie pass van Pavel Datsyuk en hij schoot meteen raak. Maar na de eerste onderbreking kregen de Sharks meer en meer de controle over de wedstrijd.

De Sharks konden dit overwicht echter lange tijd niet omzetten in goals. Ze produceerden wel genoeg schoten op het vijandelijke doel, zesenveertig namelijk gedurende de hele wedstrijd, maar telkens bleek Detroit-goalie Jimmy Howard een te grote sta-in-de-weg.

Howard leek dan ook de man-of-the-match te gaan worden, maar halverwege de derde periode werd er toch een gaatje gevonden in de hechte verdediging van de Red Wings.

Tijdens een power play-situatie liet Joe Thornton een hard afstandsschot los op het doel van Howard. Deze wist wederom de inzet te keren, maar kreeg de puck niet onder control. Hierdoor schonk hij de kans aan Joe Pavelski, die de puck vanuit de lucht in het doel schoot.

Na deze gelijkmaker kwamen de Red Wings meer uit de verdedigende stellingen en waren ze nog dicht bij een winnende goal, maar Howards collega aan de andere kant, Antti Niemi, hield stand en zorgde er zo mede voor dat zijn team de overtime haalde.

In deze overtime was het Ferriero dus die de thuisploeg de overwinning bezorgde. De debutant in de NHL-play-offs liet een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot los op Howard, maar omdat dit schot van richting werd veranderd, verdween de puck toch door de benen van de goalie in de goal.

Dat de overwinning van de Sharks in overtime tot stand kwam, is eigenlijk geen verrassing te noemen, want van de vijf overwinningen die het team van coach Todd McLellan tot nu toe heeft geboekt in de play-offs, waren er vier na verlenging.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Sharks en de Red Wings:

Foto: daylife.com

 

Ook leuk om te lezen