Sharks en Wild voltooien nog een trade

Door

De San Jose Sharks en de Minnesota Wild hebben voor de derde keer in zes weken een trade voltooid. Zaterdagavond laat hebben de Sharks namelijk James Sheppard aangetrokken in ruil voor een pick in de derde ronde van de draft van 2013.

Sheppard, die in 2006 als negende werd gedraft, is daarmee geen al te dure aanwinst voor de club uit Californië. De redenen hiervoor zijn dat hij een restricted free agent was en dat hij het afgelopen seizoen helemaal niet in actie kwam in verband met een zware knieblessure die hij tijdens de off-season had opgelopen.

Daarnaast heeft de 23-jarige center zijn belofte niet waar kunnen maken in de drie voorgaande seizoenen in de NHL. In deze periode was Sheppard namelijk slechts verantwoordelijk voor 11 goals en 38 assists in 224 wedstrijden.

Zoals gezegd is dit niet de eerste keer dat de Wild en de Sharks dit jaar een trade voltrekken. Op 24 juni kwamen zij namelijk al een deal overeen waarbij de Wild verdediger Brent Burns ruilden voor aanvaller Devin Setoguchi, de pick uit de eerste ronde van de draft van 2010 (Charlie Coyle) en de pick uit de eerste ronde van de draft van 2011.

Vervolgens vonden de beide franchises elkaar begin juli nog een keer in de vorm van een trade waarin Dany Heatley van San Jose naar Minnesota verkaste en Martin Havlat de omgekeerde weg bewandelde.

Foto: bleacherreport.com

 

Ook leuk om te lezen