Sharks en Wild ruilen Havlat en Heatley

Door

Martin Havlat verkast weer eens van club. De Minnesota Wild ruilden hem met Dany Heatley van de San Jose Sharks. Het is voor de twee clubs al de tweede mega-transfer deze zomer, nadat eerder Brent Burns and Devin Setuguchi met elkaar van werkgever wisselden.

Havlat was zo slim geweest om een no movement-clausule in zijn Wild-contract te laten opnemen, maar nadat bleek dat de Sharks de geinteresseerde club was die hem wilde inlijven veranderde dat de zaak. Tegen een club die het de voorbije twee jaren tot de conference finals schopte, kon hij geen eenvoudig ‘nee’ zeggen.

De dertigjarige Havlat was het afgelopen seizoen, waarin hij 78 duels in actie kwam, goed voor 22 goals en nog eens veertig assists. In zijn tien jaar lange carriere, die hem voerde langs de Ottawa Senators, Chicago Blackhawks en Minnesota Wild, tekende hij voor 209 goals en 303 assists.

,,Ik ken Martin al vele jaren”, zo verklaarde Sharks-general manager Doug Wilson de trade. ,,Martin is een hele goede break-away-speler, die opstaat zodra het erop aankomt. Ik ben echt heel blij dat hij zijn no move-clausule wilde opgeven om naar San Jose te komen. Dit is een jongen die houdt van ijshockey, die keihard wil werken, en die anderhalve maand lang met een gebroken hand speelde zonder ook maar een kick te geven. Dat soort spelers zijn uit het goede hout gesneden en hebben we nodig.”

Heatley (ook 30 jaar oud) toog twee jaar geleden naar Californie, waar de Sharks hoopten hij het finale puzzelstukje zou kunnen zijn om de ploeg naar de Stanley Cup te tillen. In zijn eerste seizoen voor de Sharks was hij nog goed voor 39 goals, maar tijdens afgelopen seizoen bleef hij steken op 26.

Tijdens de voorbije playoffs stelde Heatley teleur: hij kwam niet verder dan drie goals en zes assists tijdens achttien wedstrijden. En in de conference finals tegen de Vancouver Canucks, scoorde hij slechts een luttel puntje.

Foto: thehockeyjunkies.blogspot.com

Ook leuk om te lezen