Serie van upsets zet top 10 en Big Ten op scherp

Door

Het moest het weekend van revanche worden voor de Wisconsin Badgers, het weekend dat Michigan State hun kracht zou bevestigen en vooral het zoveelste weekend waarin de top 10 ploegen willen bewijzen dat ze er thuis horen. Dat liep voor een aantal ploegen alles behalve zoals verwacht en de race naar de Bowl games ligt verder open dan ooit.

Enkele weken geleden schreven we nog dat de top 10 zich stevig had genesteld en dat andere ploegen slechts met een achtervolging bezig waren. Inmiddels is van die situatie niets meer over en lijkt de vrije val voor aantal teams ingezet. De nummers 1 (LSU) en 2 (Alabama) hebben een bye-week en treffen elkaar in een directe showdown volgend weekend en ook nummer 4 Boise State speelt dit weekend niet. De nummer 3 Oklahoma State (foto) deed wel wat van hen verwacht werd en won met 59-24 van Baylor. Dat was na ruststand van 35-0 al vroeg duidelijk.

Het gaat vanaf plek 5 echter gruwelijk mis voor een aantal belangrijke teams. Plek 5 was voor Clemson, die hun ongeslagen status verrassend verliezen na een 31-17 blamage tegen het wisselvallige Georgia Tech. Nummer 6 Stanford ontsnapt echter wel tegen de USC Trojans, al gebeurde dat pas na 3 overtimes en met een eindstand van 56-48. Deze onovertuigende overwinning kan ze later in het jaar nog opbreken. (7) Oregon won ook, maar hun 43-28 tegen het zwakke Washington State was ook allesbehalve overtuigend.

Daarachter was het duel tussen de nummers 8 en 9 vooral belangrijk en Oklahoma (9) verpletterde met  58-17 hun rivaal Kansas State. Dit bevestigt vooral dat het verlies van de Sooners vorige week een fluke was en zij nog altijd kans maken op een plek in een van de vier grote Bowl Games. Dat is een luxe, want een aantal Big Ten teams zagen hun Rose Bowl droom gisteravond door hun vingers glippen.

Daarover straks meer over Sport Amerika!

Foto: Flickr/Bradford, J.

Ook leuk om te lezen