Seattle maakt statement en vernedert New Orleans

Door

New Orleans Saints v Seattle Seahawks

In een wedstrijd tussen de toppers uit de NFC was er maar één team dat de dienst uitmaakte. De Seattle Seahawks (11-1) domineerden van begin tot eind en boekten een zeer overtuigende 34-7 overwinning op Drew Brees en de New Orleans Saints (9-3).

Hoewel Seattle vooraf als favoriet werd gezien vanwege het thuisvoordeel had niemand zo’n eenzijdige wedstrijd verwacht. De Seahawks voerden vanaf de eerste seconde de druk op en dit resulteerde na een kleine tien minuten in een fumble van Drew Brees die werd teruggebracht voor een touchdown door Michael Bennett. Vervolgens dirigeerde Wilson een late touchdown drive waarbij hij tweemaal tight end Zach Miller vond en zodoende keken de Saints na één kwart al tegen een achterstand van zeventien punten op.

In het tweede kwart leek de spanning terug te komen, Brees vond Graham voor een touchdown, maar het zou het enige lichtpuntje van de avond vormen voor Sean Payton en zijn mannen. Aan het einde van het tweede kwart leidde Russell Wilson namelijk wederom een lange touchdown drive met ditmaal als eindstation Doug Baldwin.

De wedstrijd was zodoende al gespeeld en tot meer dan zeven punten zou de New Orleans Saints offense niet komen. Drew Brees gooide voor slechts 147 yards, en de zeven punten en 188 offensive yards waren het laagste aantal voor de Saints sinds Payton in 2006 coach werd in New Orleans. Aan de andere kant gaf Russell Wilson wederom zijn visitekaartje af, hij kwam tot 310 yards en drie touchdowns en hield zijn ongeslagen status in eigen huis intact. Wilson is nu 13-0 in Seattle, en met de huidige eerste plaats in de NFC zullen de concurrenten in de conference na deze demonstratie allicht minder goed slapen.

Het hoogtepunt van de avond kwam overigens tijdens de laatste touchdown, toen Wilson op zoek was naar Kellen Davis, maar via diens facemask de fullback Derrick Coleman vond:

seattlerebound_medium

 

 

 

 

 

 

 

 

En zoals verwacht leidde deze dominantie van Seattle weer tot een hoop herrie in het stadion:

Misschien is het voor fullback Derrick Coleman maar goed dat hij zeer slechthorend is…

De Seattle Seahawks (11-1) hebben nu een comfortabele voorsprong van twee wedstrijden in de NFC en lijken hiermee op homefield advantage af te stevenen. Volgende week wacht echter een wedstrijd die altijd beladen is. De Seahawks gaan dan op bezoek in San Francisco om het tegen de 49ers op te nemen (8-4).

Voor de New Orleans Saints (9-3) staat er volgende week wederom een topper op het programma, dan staat namelijk de heerschappij in de NFC South op het spel als de Carolina Panthers (9-3) op bezoek komen. Het belooft dus ook volgende week weer een heerlijke NFL-week te worden!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen