Season in review: Washington Nationals

Door

Washington Nationals v Atlanta Braves
Waar aan het begin van het seizoen de Nationals als grote favoriet werden getipt door alle honkbalkenners viel het allemaal niet mee wat de Nationals lieten zien. Toegegeven, blessures van Bryce Harper, Ryan Zimmerman en Doug Fister speelden de ploeg parten. Net als een af en toe haperende rotatie, waar Stephen Strasburg en Gio Gonzalez bij tijd wijle zeer ondermaats presteerden. Toch waren het de Nationals die de beste pitching staff op de heuvel brachten in 2014. Mede daardoor was het de ploeg van NL Manager of the Year Matt Williams, die met de zwaarbevochten titel in de NL East aan de haal ging.

Manager: Matt Williams
General Manager: Mike Rizzo
Stadion: Nationals Park
2013: 2e in de NL East (86-76)
2014: 1e in de NL East 
(96-66)
2014 MVP: Anthony Rendon (WAR 6,5)
2014 LVP: Nate McLouth (WAR -0,7)

2014 Upside
∗ Twaalf spelers met een WAR van meer dan 1,5
∗ Het multi-talent van Ryan Zimmerman. Hij speelde 3B, 1B en OF voor de Nationals dit jaar.
∗ Doug Fister en de rest van de pitching staff die gezamenlijk het beste ERA (3.03) van de Majors hadden en de startende werpers een WAR van 12,1

2014 Downside
∗ De vele blessures van dragen spelers. Zo bleven Harper en Zimmerman verbleven lange tijd op de DL
∗ Het linksveld. Statistisch gezien de zwakker plek van de Nationals, hoewel ze daar een belangrijke speler hebben spelen in Bryce Harper.
∗ Pinch hitting is niet aan de Nats besteed. Een gemiddelde van .144 is niet iets om over naar huis te schrijven. Alleen de Astros deden het slechter.

Het seizoen van de Nationals in een..
Catch!

2015
De Nationals hebben zich nog niet laten gelden dit off season. Ze hebben echter wel de speler verloren die in 2014 de meeste homeruns en RBI’s sloeg verloren aan de Chicago White Sox. De power van Adam LaRoche zal node gemist worden. De Nationals willen dat opvangen door Ryan Zimmerman daar te laten spelen. De grootste ‘need’ voor de ploeg is echter een goede outfielder en een tweede honkman. Asdrubel Cabrera werd niet voor niets bij de trade deadline gehaald. Daarbij zijn de outfielders (Werh, Span en Harper) gevoelig voor pijntjes dus een goede buitenvelder kan geen kwaad. Qua pitching zit het wel snor, behalve de closers positie. Die lijkt up for grabs.

Conclusie
Het zal moeilijk worden om hetzelfde resultaat te boeken in de NL East. Zeker met et verlies van Adam LaRoche. Toch zullen de Nationals met hun geweldige startende werpers de te kloppen ploeg zijn.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen