Season in review: San Diego Padres

Door

San Francisco Giants v San Diego Padres

In de National League West vertolkten de San Diego Padres een anonieme rol in 2014. Terwijl de San Francisco Giants en de Los Angeles Dodgers vochten om een divisietitel, en de Diamondbacks en de Rockies probeerden om niet de slechtste te zijn, zaten de Padres hier tussenin. Toch biedt het hoop dat de ploeg, met name in de tweede helft van het seizoen, veel beter presteerde dan Colorado en Arizona, en dat het nagenoeg op hetzelfde niveau zat als San Francisco en Los Angeles. Sterker nog, in eigen huis waren de Padres sterker dan de Dodgers en de Giants, alleen het gebrek aan uitoverwinningen deed de ploeg uiteindelijk de das om.

Manager: Bud Black
General Manager: Josh Byrnes
Stadion: Petco Park
2013: 3e in NL West (76-86)
2014: 3e in NL West (77-85)
2014 MVP: Tyson Ross (3.3 WAR)
2014 LVP: Everth Cabrera (-0.2 WAR)

2014 Upside
* Pitching, pitching en nog eens pitching. Slechts drie MLB-ploegen hadden een lager ERA dan de Padres.
* Andrew Cashner is de Padres’ ace voor de toekomst.
* Waren in Petco Park ijzersterk, wonnen meer dan welk NL West team dan ook.
* Seth Smith was een goede aanwinst voor een team dat dringend behoefte had aan offense, niemand was aanvallend zo waardevol als Smith.

2014 Downside
* De offense behoorde nog steeds tot één van de slechtste in de MLB.
* Wonnen slechts één wedstrijd meer dan vorig jaar, koste GM Josh Byrnes zijn baan.
* Jedd Gyorko stelde teleur nadat hij afgelopen seizoen een dikke contractverlenging kreeg.
* Hoeveel geld hebben de Padres om de offense te versterken? Staan nog steeds in de top tien van laagste budgetten.

Het seizoen van de Padres in een..
Filmpje. Ondanks alle ups en downs, overheerste toch vooral het verdriet bij de franchise die een ware legende verloor in Tony Gwynn

2015

De Padres wonnen vorig jaar slechts één wedstrijd meer dan in 2013, en dat kwam wederom omdat de offense niet genoeg runs produceerde. Vooral in uitwedstrijden, waar Petco Park niet de offense van tegenstanders kon neutraliseren, kostte dit het team teveel wedstrijden.

Een mogelijk doelwit is daarom de gewilde Cubaanse slagman Yasmani Tomas. Volgens de laatste geruchten zijn de Atlanta Braves en de San Diego Padres de grote favorieten om Tomas binnen te halen. Vooral de Padres hebben veel behoefte aan een speler als hem, want zoals gezegd, het ontbreekt aan offense in San Diego…en Tomas brings just that:

Een goedkoop alternatief hiervoor zou bijvoorbeeld Michael Morse kunnen zijn, al hebben de Padres door laten schemeren dat zij bereid zijn om geld te spenderen dit offseason, waardoor het aantrekken van Tomas ineens niet onmogelijk lijkt.

Verder is het vooral hopen dat Jedd Gyorko en Everth Cabrera hun vorm terugvinden. Het infield was, samen met eerste honkman Yonder Alonso, één van de zwakste in de MLB. Het zou dus goed kunnen dat de Padres iemand als Emilio Bonifacio binnen halen als veelzijdige infielder die hen eventueel kan aflossen wanneer zij wederom een slecht seizoen doormaken.

De San Francisco Giants en de Kansas City Royals hebben laten zien dat je met pitching en defense ver kan komen. Bij de Padres zit het met pitchen in ieder geval al goed, en met een klein beetje extra offense zou de ploeg zomaar een contender kunnen worden in de NL West.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen