Season in Review: Detroit Tigers

Door

Detroit Tigers v Tampa Bay Rays

De champagne van het vieren van de titel in de AL Central-divisie was nog niet op, of de Detroit Tigers werden in de play-offs op een sweep getrakteerd door de Baltimore Orioles. En dat terwijl de ploeg van manager Brad Ausmus met de komst van Cy Young-winnaar David Price de mooiste plannen had op weg naar de World Series. Eigenaar Mike Ilitch wacht nog altijd op een kampioenschap.

Manager: Brad Ausmus
General Manager: Dave Dombrowski
Stadion: Comerica Park
2013: 93-69 (1e in AL Central)
2014: 90-72 (1e in AL Central)
MVP 2014: Max Scherzer (5.6 WAR)
LVP 2014: Nick Castellanos/Ian Krol (-0.5 WAR)

Upside
* Victor Martinez kende een sterk seizoen met een .335/.409/.565 slashline, 32 homeruns en 103 binnengeslagen punten. Vooral met twee strikes in the count wist hij als geen ander contact te maken met de bal. Het leverde hem in het offseason niet voor niets een contractverlenging op van vier jaar en 68 miljoen dollar.

* Geen familie van, maar J.D. Martinez deed niet veel onder voor zijn naamgenoot. De 27-jarige outfielder, die op straat werd gezet door de Houston Astros, sloeg in 123 wedstrijden toch mooi even 23 homeruns en 76 RBI’s bij elkaar.

* Max Scherzer domineerde in 2014 op de heuvel met een 3.15 ERA en 2.85 FIP in 33 starts. Hij eindigde op een zesde plaats in de American League met een 5.6 WAR en tweede achter Chris Sale met 10.29 K/9. Helaas lukte het Scherzer niet om in Game 1 van de ALDS de slagploeg van de Orioles in toom te houden.

* De baard van Joba Chamberlain.

BzSnC38CMAA_y6K

Downside
* Menig speler zou er voor tekenen om meer dan 25 homeruns en 109 RBI’s in een seizoen te produceren, maar voor tweevoudig AL MVP Miguel Cabrera is dat een stapje terug. Bovendien verdiende hij minder walks en kreeg hij vaker een strikeout om zijn oren vergeleken met voorgaande jaren.

* De Orioles scoorden in de ALDS 21 runs tegen drie Cy Young-winnaars.

* Manager Brad Ausmus geloofde heilig in de ervaren closer Joe Nathan, terwijl Joakim Soria qua statistieken wellicht een betere optie was geweest in de late innings.

Het seizoen van de Tigers in één..
Awwwwwwwwwwwwwwwwww.

2015
Het komende seizoen van de Tigers staat of valt bij de beslissing van Scherzer. Blijft hij in Detroit, dan beschikken de Tigers in 2015 wederom van een ijzersterke rotatie op weg naar de titel in de AL Central-divisie, maar mocht Scherzer ergens anders tekenen, dan ruiken de Kansas City Royals en de Cleveland Indians hun kansen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen