Sean Payton ontslaat coaches bij Saints

Door

Divisional Playoffs - New Orleans Saints v San Francisco 49ersSean Payton is sinds woensdag weer terug als hoofdcoach van de New Orleans Saints. En hij heeft zich meteen doen gelden door defensive coördinator Steve Spagnuolo te ontslaan, als ook secondary coach Ken Flajole. Als gevolg van het schandaal rond het bounty program bij de New Orleans Saints stond Payton het afgelopen seizoen langs de kant. De schorsing liep dinsdag af. De Saints konden dit seizoen niet imponeren en misten de play-offs met slechts zeven zeges tegen negen nederlagen.

Spagnuolo was de opvolger van Gregg Williams, de defensive coach die aan het eind van het vorige seizoen naar de St. Louis Rams vertrok en de spil bleek van het bounty schandaal, maar kreeg de verdediging van de Saints nooit op gang. “Ik wil beide coaches bedankt voor hun inzet, maar het is tijd dat we onze defensie veranderen”, zegt Payton. “We kiezen voor 3-4 defensie en dit is het beste moment om hierop over te stappen.

De Saints moeten nu op zoek naar vier assistent-coaches. Offensive line coach Aaron Kromer verliet de Saints vorige week voor een baan als offensive coördinator en offensive line coach bij de Chicago Bears. Assistant special teams coach Mike Mallory verruilde de Saints voor de Jacksonville Jaguars.

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen