Seahawks verslaan Packers in seizoensopener

Door

Green Bay Packers v Seattle Seahawks

De Seattle Seahawks zijn hun jacht op een tweede Super Bowl titel uitstekend begonnen. In de openingswedstrijd van het nieuwe NFL-seizoen wonnen de Seahawks gemakkelijk met 36-16 van de Green Bay Packers.

Onvermogen
De Green Bay Packers zetten weliswaar de eerste touchdown op het bord dankzij fullback John Kuhn, maar moesten al snel toezien hoe Seattle de wedstrijd naar zich toe trok. De geprezen one-two-punch van running backs Eddie Lacy en James Starks kwam niet van de grond en ook door de lucht kon Green Bay weinig. Quarterback Aaron Rodgers zag weliswaar twee derde van zijn passes -in totaal voor 189 yards- doel treffen, maar gooide ook een interceptie en werd een aantal keren hard tegen het kunstgras gegooid.

Running game
De key ingredient voor de overwinning van de Seahawks was zonder twijfel de running game. Vooral de ongrijpbare Marshawn Lynch zette indrukwekkende statistieken op het bord en maakte van de Packers-verdediging een gatenkaas.Lynch legde daarmee de zwakte van de Packers bloot en maakte daar uitstekend gebruik van. Beastmode kreeg twintig keer de bal aangereikt en behaalde daarmee 110 yards en scoorde belangrijke touchdowns in beide helften. Aan de andere kant hadden de Packers veel moeite om de groundgame toe te passen: de Cheeseheads kwamen slechts tot tachtig rushing yards.

Om alle lof aan Lynch te geven, gaat wat ver. Quarterback Russell Wilson maakte ook een goede indruk met het uitvoeren van de read option, het vinden van zijn receivers en het uitdelen van touchdownpasses aan Ricardo Lockette en Derrick Coleman. Zij scoorden respectievelijk de eerste en de laatste touchdown voor Seattle.

Legion of Boom
Het handelsmerk van de Seahawks, de verdediging, was ook dit keer een doorslaggevende factor. De secondary van Seattle, of zoals ze zichzelf graag noemen: the Legion of Boom, maakte het Green Bay uitermate moeilijk om flinke terreinwinst te boeken en zichzelf terug te vechten in de wedstrijd. Aaron Rodgers durfde het niet eens aan om in de richting van Richard Sherman te gooien en zag een bal in de handen van Byron Maxwell terecht komen. De verdediging van Seattle maakte dankbaar gebruik van de slechte O-line van de Packers en sackte Rodgers drie keer, eenmaal met een safety als gevolg.

Statement
Na winst van een Super Bowl, wil de winnaar in het nieuwe seizoen nog wel eens een valse start maken. Twee jaar terug wonnen de Baltimore Ravens de Lombardi trofee, maar werden vorig seizoen in de openingswedstrijd weggevaagd door de Denver Broncos. Van een Super Bowl hangover bij de Seahawks was echter geen sprake. Hoewel er nog een heel seizoen te gaan is, winnen van een NFC-contender als de Packers met 36-16 zegt veel over de dominantie van de Seattle Seahawks in de NFC. Green Bay daarentegen werd op pijnlijke wijze geconfronteerd met de tekortkomingen en zullen daar nog flink aan moeten werken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen