Seabrook blijft in Chicago

Door

De Chicago Blackhawks en verdediger Brent Seabrook zijn dichtbij een contractverlenging. Volgens bronnen staat de 25-jarige Canadees op het punt om een nieuwe vijfjarige verbintenis te tekenen, die hem over die periode iets minder dan dertig miljoen dollar op zal leveren.

Dat zal tijd worden ook, want de Hawks en Seabrook zijn al sinds november van het afgelopen jaar met elkaar aan het soebatten over een nieuwe verbintenis voor de defenseman.

De reden van die traagheid? Niet het feit dat seabrook in zijn zesde jaar in Chicago bezig is aan een wat minder seizoen. Nee, de lange onderhandelingen zitten ‘m vooral in het feit dat de Blackhawks nog altijd moeten oppassen om niet boven de salary cap te geraken.

Seabrook (bezig aan zijn laatste contractjaar) maakt echter, volgens general manager Stan Bowman, hoe dan ook deel uit van de toekomstplannen van de Hawks.

,,Brent is altijd een belangrijk onderdeel van de Blackhawks geweest, en dat is niet veranderd,” aldus Bowman. ,,Hij is een belangrijke reden dat we staan waar we nu staan, en als het aan ons ligt blijft dat ook zo.”

Seabrook weet zich in het United Center nog altijd populair, wat echter niet gezegd kan worden van Nick Boynton. Het Hawks-publiek zal er dan ook geen traan om laten dat de verdediger Chicago zal verlaten.

Boynton – dit seizoen goed voor een goal en zeven assists in 41 wedstrijden – was door de Blackhawks op waivers geplaatst, en werd zaterdag opgepikt door de Philadelphia Flyers.

Om de opengevallen plaats (voorlopig) op te vullen, werd Nick Leddy teruggehaald van AHL-filiaal Rockford Icehawks. Bowman heeft echter al laten weten op zoek te zijn naar een veteraan met penalty-kill-kwaliteiten.

Foto: sportsgraphs.com

Ook leuk om te lezen