Schouderblessure Roy Halladay serieus?

Door

Een slechte start is nog niet het einde van de wereld, dat kan zelfs Roy Halladay overkomen, maar nadat de ace van de Philadelphia Phillies op 2 mei een 6-0 voorsprong te grabbel gooide tegen de Atlanta Braves, is hij zichzelf niet meer. Halladay heeft sindsdien een 1-3 record en de Phillies verloren vier van zijn vijf starts. Het probleem lijkt zelfs groter nu Halladay dinsdag in het ziekenhuis wordt onderzocht aan zijn rechterschouder.

De NL Cy Young winnaar van 2010 had vorige week dinsdag in zijn start tegen de Washington Nationals (6 IP, 9 H, 5 ER) een beetje last van zijn schouder. Halladay ging minder intensief trainen, maar dat hielp hem afgelopen zondag niet tegen de St. Louis Cardinals waar hij na twee innings van de heuvel werd gehaald, mede dankzij een Grand Slam homerun van Yadier Molina. Moeten de Phillies zich zorgen gaan maken?

Halladay: ‘ Blessure niet serieus

De 35-jarige Halladay is van mening dat zijn schouderblessure alles behalve ernstig is. “Ik hou er absoluut geen rekening mee dat er iets in mijn schouder zit dat schokkend is. Als dat het geval is, dan zou ik het veel vaker gevoeld moeten hebben.” (Phillies fans halen opgelucht adem). Pitching coach Rich Dubee spreekt hem echter tegen. “De problemen waren er al voor zijn blessure. Some days it’s better than others.”

Het gaat sowieso niet helemaal lekker met de Phillies’  starting rotation. De enige starter die een top seizoen draait, is de 28-jarige Cole Hamels. Sinds 15 april heeft de lefty een 8-0 record met een 2.22 ERA. De rest van de starters kennen een 15-29 record met een 4.27 ERA.

Roy Halladay staat tweede in de Top 30 beste starters in de MLB van SportAmerika.nl. Wil je de hele lijst bekijken? Lees dan het nieuwe Magazine, dat morgen om 12 uur sharp uitkomt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen