Sanchez vergooit no-no in negende inning

Door

Hij had ‘m bijna in z’n zak, de tweede no-hitter van zijn carriere. Maar bij het sluiten van de markt ging het voor Florida Marlins-pitcher Anibal Sanchez toch nog mis. Niettemin won zijn ploeg het duel met de Colorado Rockies met 4-1.

Sanchez stond de Rockies vrijdagavond tot en met de achtste inning geen enkele hit toe. Totdat Dexter Foster als leadoff in de negende inning aan slag kwam, en op Sanchez’ 116de worp ondanks een gebroken bat het eerste honk bereikte.

De enige run die hij tegenkreeg was bovendien unearned, waardoor Sanchez, die 123 pitches gooide, toch met een tevreden gevoel kon terugkijken op zijn one-hitter. Hij gooide bovendien een persoonlijk record van negen strike-outs.

Nee, teleurgesteld was hij niet, bekende Sanchez, terwijl hij met ijszakken op zijn schouder en arm zijn relaas deed. ,,Het was fantastisch om de gelegenheid te hebben om bijna opnieuw een no-hitter te gooien”, reageerde hij. ,,Ik ben opgetogen.”

De enige no-hitter van zijn carriere dateert al weer van 2006, toen hij als rookie de Arizona Diamondbacks geen enkele hit gunde.

,,Te zien dat een no-hitter kapot gaat op een gebroken knuppel, is bijzonder zuur”, reageerde Marlins-catcher John Buck. ,,Maar zo gaat het nu eenmaal. Het toont eens te meer aan hoe moeilijk het is.” En Fowler, verantwoordelijk voor het opbreken van de no-hitter: ,,Het was mijn beste swing van de avond.”

Sanchez’ one-hitter was pas de tweede dit nog jonge MLB-seizoen.Los Angeles Angels-werper Dan Haren gooide de eerste op 12 april, toen zijn ploeg de Cleveland Indians met 2-0 versloeg.

Foto: advancedfantasybaseball.com

Ook leuk om te lezen