San Diego State loopt over Buffalo heen

Door

Fresno State v San Diego StateIn de ijskoude Famous Idaho Potato Bowl stonden San Diego State en Buffalo tegen elkaar. Omdat San Diego State niet gewend is om in de kou te spelen en Buffalo wel, was deze laatste favoriet. De spelers van de San Diego State Aztecs trokken zich echter niets aan van het weer en wonnen eenvoudig met 49-24 van Buffalo.

Na vele jaren stond Buffalo eindelijk weer eens in een bowl wedstrijd. Na een serie dramatische seizoenen was er dit jaar de ommekeer en werden maar liefst acht wedstrijden gewonnen. Ze zijn bij Buffalo aan een mooie toekomst aan het bouwen, maar San Diego State was nu nog een maatje te groot. Verdedigend en aanvallend waren de Aztecs op bijna alle posities sterker dan hun tegenstanders.

De Adam Muema show

Absolute ster van de wedstrijd was San Diego State runningback Adam Muema. Keer op keer beukte hij door de verdediging van Buffalo heen. In 28 pogingen was Muema goed voor 229 yards en niet minder dan drie touchdowns. Hoewel Muema nog door kan in het college football, is de verwachting dat hij zich gaat melden voor de aanstaande NFL draft. Zeker na zijn prestatie in de Famous Idaho Potato Bowl zou hij in één van de eerste rondes gedraft kunnen worden.

San Diego State sluit het seizoen met een goed gevoel af, maar als ze Muema verliezen is het maar de vraag of ze volgend jaar weer een winnend seizoen kunnen spelen. Dan is Buffalo ondanks het verlies van vandaag waarschijnlijk beter af. Daar zijn ze echt aan de toekomst aan het bouwen en een verdere groei de komende jaren lijkt dan ook onvermijdelijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen