Saints wijzen Bears keihard op tekortkomingen

Door

Zo. De Chicago Bears weten ook weer waar ze staan. De offensive line werd compleet overlopen, het wide receiver-corps gaf niet thuis, om van de tight ends helemaal maar te zwijgen, en als klap op de vuurpijl liet ook de verdediging nog eens de nodige steekjes vallen. Het gevolg was een meer dan verdiende zege voor de New Orleans Saints: 30-13.

Een van de voornaamste slachtoffers was Jay Cutler, die vaker op z’n rug lag dan ‘m lief was. Volgens de officiele stats werd hij zes keer gesacked en kreeg hij tien hits te verwerken, maar – waarschijnlijk door de hardheid waarmee hij enkele keren naar de grond ging – leken de cijfers nog aan de lage kant.

,,Het was een lange dag daar op het veld”, aldus de Bears’ quarterback na afloop. ,,Ik moest vaak gooien voordat ik dat eigenlijk wilde. De Saints waren gewoon beter vandaag. Ze rushten hard en dwongen ons tot dingen die we niet wilden.”

De start van de Bears leek nog veel belovend: de tweede drive resulteerde meteen in een touchdown van Dane Sanzenbacher. Het was vooral de verdienste van Matt Forte. De schandalig onderbetaalde running back was opnieuw goed voor een totaal van 166 yards (49 rushing, 117 receiving). Helaas voor Chicago vormde Forte het enige lichtpuntje.

Het keerpunt in de wedstrijd volgde al vroeg in het tweede kwart. De Saints stonden voor een third-and-12, en Drew Brees vond met een diepe bal Devery Henderson, die Major Wright in het zand liet happen, voor een 79 yard touchdown.

Bij de Bears vielen de geblesseerden (Earl Bennett, Gabe Carimi, Major Wright – aanwinsten Roy Williams en Marion Barber moesten al vanaf het begin toekijken) als rijpe appelen van de boom, terwijl de Saints gestaag aan hun zege werkten. Brees (26 for 37 voor 270 yards en 3 TD’s) vond Robert Meachem en Darren Sproles, en de blowout was een feit.

,,Vandaag wisten we wat de winnende formule zou zijn”, aldus Brees. ,,Zorgen dat de run stond, geduldig blijven, maar ook af en toe een risico nemen, en daar dan vervolgens ook volledig van profiteren.”

New Orleans, dat perse niet met 0-2 wilde starten en dat volgende week de Texans op bezoek krijgt, kan voorlopig even rustig ademhalen. Chicago daarentegen, kan na het likken van z’n wonden de borst natmaken: de Bears ontvangen zondag aartsrivaal en kampioen Green Bay Packers op Soldier Field.

Zie hier de samenvatting tussen de Saints en de Bears:

 

Ook leuk om te lezen