Saints verslaan Panthers, nemen leiding in NFC South

Door

New Orleans Saints v Carolina Panthers

De New Orleans Saints (4-4) hadden, teruggaand naar vorig seizoen, al zeven uitwedstrijden op rij verloren. Op bezoek bij de Carolina Panthers (3-5-1) werd deze reeks echter doorbroken. De Saints wonnen eenvoudig met 28-10 en namen daarmee de leiding in de divisie over van de Panthers die al voor de derde week op rij niet wisten te winnen.

De grote man aan de kant van New Orleans was ditmaal niet Drew Brees (24-uit-34, 297 passing yards, één TD en één INT), maar runningback Mark Ingram. Eerder dit jaar kampte de 24-jarige runningback nog met fysieke ongemakken, maar gisteren tegen de Panthers was daar weinig meer van terug te zien. Ingram was goed voor honderd rushing yards en twee touchdowns en opende de score in het tweede kwart.

Ondertussen ging er aanvallend weinig goed voor de Panthers. Slechts tien van Cam Newton’s 28 passes kwamen aan en hierdoor keek zijn ploeg tijdens de rust al tegen een 14-0 achterstand aan.

In de tweede helft deden de Panthers middels een touchdown rush van Newton eindelijk wat terug. Maar dichterbij dan dat zou de ploeg van Ron Rivera niet meer komen. De verdediging van de Saints had immers haar zaakjes op orde en aanvallend waren het Ingram, Brees en Graham die de Saints uiteindelijk naar een 28-10 overwinning dirigeerde. En daar hoorde uiteraard ook nog een highlight van Jimmy Graham bij:

Dankzij de overwinning staan de Saints met een .500 record eerste in de NFC South. Volgende week mogen zij deze leiding verdedigen tegen de San Francisco 49ers (4-3) die dan op bezoek komen in de Superdome.

De Panthers hebben nu driemaal op rij verloren maar staan nog steeds vlak achter de Saints in de divisie met een 3-5-1 record. Het wordt er echter niet makkelijker op om terug te komen van deze achterstand. Volgende week moeten Cam Newton en co. namelijk op bezoek bij de Philadelphia Eagles (5-2).

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. Jeroen 6 jaar ago

  Teleurstellend van de Panthers. Cam Newton kreeg weinig bescherming en moest daardoor overhaaste beslissingen nemen. TE Olsen werd bijna niet in het spel betrokken. Panthers kunnen alleen met heel veel moeite de Play-offs nog redden.

  • Jasper 6 jaar ago

   Heb je de game gezien?? Cam had een paar open looks, maar gooide hem vervolgens gewoon niet accuraat genoeg!

   • Jeroen 6 jaar ago

    In het begin van de wedstrijd had hij inderdaad zijn receivers kunnen bereiken. Daarom zeg ik ook dat het jammer is dat hij bijv. Olsen niet in het spel betrok. Maar vooral aan het einde van de wedstrijd konden de Saints regelrecht op Newton af.

   • Justin Kevenaar 6 jaar ago

    Inderdaad erg teleurstellend. Vorig jaar maskeerde de defensie een groot deel van de aanvallende beperkingen van Carolina. Nu de defensie niet meer bepalend is, moet Cam als leider zijn team dragen en daar slaagt hij vooralsnog niet in.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen