Saints dienen Atlanta Falcons eerste nederlaag toe

Door

CRabsCqW0AAF-UT.jpg-large

De Atlanta Falcons is niet langer meer ongeslagen. In een luidruchtige Superdome was Drew Brees bijna onaantastbaar en goed voor 312 passing yards. Daar voegde receiver Ben Watson nog eens een carrière beste 127 receiving yards aan toe, was hij goed voor een touchdown op een fourth down en zo versloegen de New Orleans Saints de bezoekers met 31-21.

Door de overwinning staan de Saints nu op 2-4, de Falcons op 5-1. De mannen van Brees wisten dat ze aan de bak moesten om nog enige hoop op een play-off plek in leven te houden, ook al is het nog vroeg in het seizoen. En zo kwam het ervan dat de getergde Saints op de belangrijke momenten, belangrijke plays wist te maken. Michael Mauti, die opgroeide in New Orleans en een vader, Rich, heeft die in het verleden ook bij de Saints speelde, was goed voor een geblokkeerde punt die hijzelf terug liep voor een touchdown. Het zette de Superdome in vuur-en-vlam.

Dure verlies van possessie
Mark Ingram was goed voor twee korte touchdowns. De verdediging was enorm in vorm, want liefst drie keer wisten zij een fumble te recoveren – waarvan twee stuks binnen hun eigen 20-yard lijn. Zulk duur verlies van possessie zo dicht bij de endzone bleek funest voor de kansen van de Falcons er iets moois van te maken en voor hun zesde overwinning van het seizoen te gaan.

Volgens Falcons head coach Dan Quinn lagen de verdedigende fouten aan de basis voor deze – onverwachte – nederlaag: “Die geblokkeerde punt en die paar turnovers vertellen het eigenlijke verhaal. Het is bijna onmogelijk om dat soort dingen recht te trekken.”

Ryan vijf keer tegen de grond gewerkt
Aan Falcons zijde was quarterback Matt Ryan goed voor 295 yards en twee touchdowns. Daar stonden wel liefst vijf sacks tegenover, waarvan drie keer door defensive end Cam Jordan. Devonte Freeman rende voor 100 yards, ondermeer één van 25 yards die goed was voor een TD.

Scoreverloop
De Saints leiden in het eerste kwart al met 14-0, de tweede TD doordat de punt van Matt Bosher door Mauti geblokkeerd werd en terug gelopen werd tot in de endzone. In het tweede kwart zorgde Ryan met een 7 yard pass voor de aansluiting. Maar in het derde kwart wisten de Falcons niks tegenover de tien punten van de Saints te zetten. De twee TD’s van de Falcons in het vierde kwart speelden geen rol meer.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen