Sabres winnen eerste wedstrijd onder nieuwe eigenaar

Door

Twee dagen nadat de overname van de Buffalo Sabres door Terry Pegula (foto rechts) officieel werd goedgekeurd, speelde het team zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe eigenaar. In aanwezigheid van Pegula versloegen de Sabres in eigen huis de Atlanta Thrashers met 4-1.

De nieuwe eigenaar heeft grootse plannen met het team uit Buffalo. Hij is niet te beroerd om veel geld te investeren en om de beste mensen aan te trekken en te behouden voor de club.

Zo werd meteen alle twijfel weggenomen over de toekomst van coach Lindy Ruff, want hij blijft gewoon bij de Sabres. Dit alles gebeurt volgens Pegula met maar één doel: „Vanaf vandaag is de bestaansreden van de Sabres het winnen van de Stanley Cup.”

Dit zijn natuurlijk grote woorden voor een team dat pas terug te vinden is op de negende plaats in de Eastern Conference, maar de gedrevenheid van Pegula om dit doel te verwezenlijken kent voorlopig geen grenzen. Alles wordt uit de kast getrokken om onder meer de scouting en de ontwikkeling van spelers naar een hoger plan te tillen.

De spelers van Buffalo beantwoordden de ambities van hun nieuwe baas woensdagavond met een klinkende overwinning op de Atlanta Trashers. Beide teams strijden nog volop mee om een plek in de play-offs want voor deze wedstrijd stonden ze gedeeld negende met vijf punten achterstand op de als achtste geplaatste Carolina Hurricanes.

Het was dus duidelijk dat er veel op het spel stond.

Buffalo begon het beste aan de wedstrijd en opende in de eerste periode de score door een goal van uitblinker Tyler Myers. Atlanta kwam in het enerverende tweede bedrijf echter weer op gelijke hoogte, maar nog in dezelfde periode stelden de Sabres orde op zaken.

Door twee doelpunten vlak voor de tweede onderbreking namen zij afstand van de bezoekers.

Vroeg in de derde periode gooide de thuisploeg het duel definitief in het slot door het vierde doelpunt achter de Atlanta-goalie te werken.

Met deze overwinning staat Buffalo dus nog maar drie punten achter op de Hurricanes terwijl het ook nog twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan die ploeg.

Om te zeggen dat de Sabres nu meteen een titelkandidaat zijn voor de Stanley Cup gaat natuurlijk wat ver, maar voorlopig houden zij de droom van hun nieuwe eigenaar nog wel in leven.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Sabres en de Thrashers:

Foto: media.syracuse.com

Ook leuk om te lezen