Sabres verslaan directe concurrent Rangers

Door

De Buffalo Sabres hebben goede zaken gedaan in de strijd om een play-offticket. In the Big Apple werden de New York Rangers met 2-3 verslagen en daarmee is de achterstand van de als negende geplaatste Sabres op diezelfde Rangers, die de zevende plaats bezetten, nog slechts drie punten. Daarnaast heeft Buffalo ook nog eens drie wedstrijden minder gespeeld dan de ploeg uit New York.

De Sabres zijn aan een goede serie bezig nadat de club werd overgenomen door Terry Pegula. Van de vier wedstrijden onder zijn bewind won Buffalo er drie en de andere ging slechts na een shootout verloren en leverde dus nog steeds één punt op.

In New York kwam Buffalo tegen het einde van de eerste periode op voorsprong door een afstandsschot van Tyler Myers tijdens een power play-situatie. In de tweede periode was het de nieuwe aanwinst Brad Boyes die, eveneens tijdens een power play, de stand op 0-2 bracht na een prachtige pass van ploeggenoot Paul Gaustad.

Dankzij een power play-goal van Erik Christensen aan de andere kant brachten de Rangers nog in de tweede periode de spanning weer terug.
Met een intikker bracht Jordan Hecht de marge vroeg in het derde bedrijf weer op twee, maar echt lang konden de Sabres hier niet van genieten. Ruim een minuut later zorgde Artem Anisimov namelijk alweer voor de aansluitingstreffer.

Buffalo ging hierdoor een benauwde slotfase tegemoet. De Rangers hadden het initiatief in deze periode en zochten volop de aanval. De gelijkmaker kwam er echter niet, en dat was vooral de verdienste van Ryan Miller, de uitblinkende Sabres-goalie die gedurende de hele wedstrijd negenentwintig schoten wist te keren.

Komende donderdag staat de volgende confrontatie met een directe concurrent op he programma voor Buffalo, want dan gaat het team van coach Lindy Ruff op bezoek bij de als achtste geplaatste Carolina Hurricanes.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Rangers en de Sabres:

Ook leuk om te lezen