Sabres verlengen contract coach Ruff

Door

De Buffalo Sabres hebben dinsdag het contract van coach Lindy Ruff verlengd. De 51-jarige Canadees is al sinds het seizoen 1997/98 coach van de ploeg uit Buffalo.

Van alle coaches in de NHL is hij daarmee de langst zittende coach. Zijn start bij de Sabres was indrukwekkend. In zijn tweede seizoen leidde hij de ploeg namelijk al naar de finale om de Stanley Cup. Na zes wedstrijden bleken de Dallas Stars met 4-2 te sterk voor de Sabres en daarmee ging de hoofdprijs aan de neus van Ruff voorbij.

De jaren daarna zou hij geen enkele keer dichter in de buurt bij de grote prijs komen, maar desondanks twijfelde de directie van de Sabres niet om het contract met de Canadees te verlengen. Opmerkelijk, want eerder had Ruff een aanbod van de oude directie nog naast zich neergelegd.

,,We zijn enorm trots en blij dat we Ruff binnenboord hebben weten te houden,” liet Terry Pegula, de nieuwe eigenaar van de Sabres, weten.

Ruff zelf was ook zeer te spreken over de contractverlenging. ,,Ik ben hier enorm enthousiast over. Het doel is en blijft het winnen van de Stanley Cup en ik ben er heilig van overtuigd dat we dat kunnen bereiken met dit team.”

Na een slechte start in de competitie wisten de Buffalo Sabres zich dit jaar nog te kwalificeren voorde play-offs, maar daarin bleken de Philadelphia Flyers te sterk.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen