Sabres halen sluipschutter Boyes

Door

De Buffalo Sabres nemen een gewaagde gok door Brad Boyes over te nemen van de St. Louis Blues in ruil voor een ‘draft pick’ in de tweede ronde in 2011.

Het aantrekken is gewaagd, want Boyes heeft nog maar een contract van een jaar ter waarde van vier miljoen dollar en zijn productie is de laatste jaren danig afgenomen.

In het seizoen 2007-2008 scoorde Boyes namelijk nog drieënveertig keer voor de Blues, maar dit seizoen kwam hij in eenenzestig wedstrijd slechts tot twaalf goals.

Buffalo staat op dit moment negende in de Eastern Conference en kan nog wel wat scorend vermogen gebruiken in hun strijd om een play-offplek. De Sabres hopen dus dat Boyes hen hiervan gaat voorzien.

Over het algemeen hielden de Sabres zich altijd wel gedeisd vlak voor de trade deadline en stonden ze niet bekend als een team dat grote deals doorvoerde.

Maar met de komst van Terry Pegula als nieuwe eigenaar heeft Buffalo nieuwe doelen gesteld en daarnaast heeft het nu ook de middelen tot zijn beschikking om deze doelen te verwezenlijken.

Foto: hockeydraft.ca

Ook leuk om te lezen