Sabres beëindigen winstreeks Penguins

Door

Buffalo Sabres v Pittsburgh Penguins

Gedurende de gehele maand maart wisten de Pittsburgh Penguins 15 wedstrijden op een rij te winnen, maar de eerste wedstrijd in april werd direct verloren. In eigen huis moest de koploper het hoofd buigen voor de Buffalo Sabres, die met 4-1 te sterk waren voor de Penguins.

Een knappe prestatie, want de huidige nummer 12 in de Eastern Conference begon de wedstrijd zonder de geblesseerde topscorer Thomas Vanek, die alweer zijn vierde achtereenvolgende wedstrijd miste. Voor de Penguins was het de eerste volledige wedstrijd zonder aanvoerder en topscorer Sidney Crosby.

Kevin Porter was in Pittsburgh de grote man met twee doelpunten. Porter profiteerde shorthanded na 10:24 van geklungel in de defensie en scoorde, wat betekende dat de Penguins na 218:48 spelen zonder tegendoelpunt weer eens een tegendoelpunt incasseerde.

Jarome Iginla noteerde drie minuten later met een powerplay-goal niet alleen de gelijkmaker, maar ook zijn eerste doelpunt in het shirt van de Penguins. Punten leverde dit doelpunt echter niet op. Steve Ott bracht de Sabres kort voor het einde van periode 1 weer op voorsprong, een voorsprong die de Sabres niet meer weg zouden geven.

Cody Hodgson en Kevin Porter maakten er vroeg in de tweede periode zelfs al 4-1 van, waarna Marc-Andre Fleury na zijn blessure zijn rentree mocht maken.

De Boston Bruins, nog zonder Jaromir Jagr, kwamen een stapje dichter bij de koploper door een 2-3 zege tegen divisierivaal Ottawa Senators. Nathan Horton wist al in vier opeenvolgende wedstrijden te scoren en produceerde nu het winnende doelpunt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen