Sabathia leidt Yankees naar finale American League

Door

Het sprookje van de Baltimore Orioles is voorbij. Lang verrasten de Orioles vriend en vijand, maar in Game 5 van de ALDS waren C.C. Sabathia en de New York Yankees uiteindelijk dan toch te sterk. Met negen strikeouts in een complete game leidde Sabathia de Yankees naar een 3-1 winst en een plaats in de ALCS.

Yankees scoren met drie hits drie runs 
Ichiro Suzuki, Curtis Granderson en Raul Ibanez maakten het verschil voor de Yankees. Een single van Ibanez zette de Yankees op 1-0 in de vijfde inning. In de zesde inning zorgde Suzuki voor 2-0 met een double, waarna Granderson het duel in de zevende inning besliste met een solo homerun. Lew Ford deed met een single in de achtste nog wel wat terug voor de Orioles, maar meer zat er niet in.

Gedurende de hele series hadden beide teams moeite om tot hits te komen. Alex Rodriguez moest vrijdag zelfs vanuit de dugout toekijken nadat hij twee uit zestien sloeg in de series. Ook Robinson Cano (2 uit 22), Nick Swisher (2 uit 18) en Curtis Granderson (3 uit 19) hadden moeite de bal te raken. Voor de Orioles stelden Matt Wieters (3 uit 20), J.J. Hardy (3 uit 22) en Adam Jones (2 uit 23) evenzeer teleur.

Centimeters maken het verschil
In game 5 waren het vooral de Orioles die het moeilijk hadden, maar in de zesde inning waren ze dichtbij een voorsprong. Met de stand 1-0 voor de Yankees sloeg Nate McClouth de bal diep naar het rechtsveld en in de tribunes. De bal werd echter foul gecalled door de right-field umpire. Ook na video review bleef die call staan.

Orioles manager Buck Showalter: “Ik kon het niet zien, het was erg close.” Close was het inderdaad, maar de bal was foul, gaf ook McClouth toe. “Ik had er vrede mee nadat ze ook de replay hadden bekeken dat de bal foul was.” Omdat alleen Ford nog wist te scoren konden de O’s niet opnieuw voor een verrassing zorgen.

Yankees ontmoeten Tigers in ALCS
Voor de Orioles zit het seizoen er nu dus op, de Yankees zullen nog een tijdje door willen gaan met als einddoel winst in de World Series. Vandaag (zaterdag) wacht alweer het eerste duel van de American League Championship Series tegen de Detroit Tigers. Game 1 wordt gespeeld in New York en daarin mag Andy Pettitte het voor de Yankees opnemen tegen Doug Fister van de Tigers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen