Sabathia en Lester maken naam waar

Door

Vergeet de term woensdag gehaktdag. Vervang deze door een nieuwe die alles te maken heeft met honkbal: Donderdag pitchersdag.

De managers van de New York Yankees, Boston Red Sox en Detroit Tigers stuurden donderdag hun ace op de heuvel en kregen de prestaties waar zij op hoopten. Drie duidelijke overwinningen, weinig hits tegen, veel strikeouts en gefrustreerde slagmannen bij de tegenstander.

CC Sabathia van de Yankees trapt af. De 30-jarige pitcher zette in de eerste inning tegen de Milwaukee Brewers direct de toon. Zijn eerste drie outs maakte de lefty met een strikeout.

Na zeven innings had hij al 13 strikeouts en koerste hij af op een complete game shutout.

Sabathia werd vervangen in de 8e inning, onder luid gejuich van het thuispubliek, de relievers mochten de klus klaren.

De Yankees wonnen met 5-0 en Sabathia bereikte als eerste pitcher in de Major League elf overwinningen, de achtste in zijn laatste negen starts.

CC stond tegenover zijn voormalige werkgever en gooide nu tegen zijn vrienden Rickie, Prince en Braunie. “Ik had het niet verwacht, maar ik was nerveus voor de wedstrijd.”

De Red Sox waren blij met de prestatie van Jon Lester. De 27-jarige pitcher hield de sterke line-up van de Philadelphia Phillies tot slechts twee hits in zeven shutout innings.

Catcher Jason Varitek sloeg de bal twee keer de tribunes in en voorkwam daarmee een sweep.

Lester noteerde vijf strikeouts, waarvan zijn laatste de belangrijkste was. Met nog één out te gaan in de zevende inning hadden de Phillies twee honken bezet en kwam Raul Ibanez aan slag.

Een verkeerde pitch van Lester, en de 3-0 voorsprong was verdwenen. Lester zorgde met zijn 120ste pitch ervoor dat Ibanez out ging met een swinging strike. “Het was zo belangrijk om goed uit deze inning te komen.”

Justin Verlander gooide zeven solide innings tegen de New York Mets, die in de eerste twee wedstrijden van de serie 30 runs wisten te scoren.

De Mets bleven donderdag steken op slechts twee runs, dankzij de beste pitcher van de maand juni. Verlander heeft in deze maand een record van 6-0 met een 0.92 ERA en 54 strikeouts.

De 28-jarige righty heeft nu zijn laatste zeven starts gewonnen en kreeg in elke wedstrijd twee of minder runs tegen.

“Hij is geweldig”, aldus Mets shortstop Jose Reyes. “We kregen hem een paar keer aan het wankelen, maar dan komt hij altijd met een pitch om zich uit zo’n situatie te redden. Daarom is hij één van de beste pichters in de competitie.”

Foto: mlblogsredsoxinsider.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen